ΔΙΕΘΝΗ
19/08/2022 20:34

Ξηρασία στην Ευρώπη: Επεσε η στάθμη του Δούναβη και βγήκαν στην επιφάνεια πλοία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Η στάθμη του Δούναβη έχει κατέβει στα χαμηλότερα επίπεδα που έχει καταγραφεί ποτέ εδώ και έναν αιώνα, με αποτέλεσμα στη Σερβία να εμφανιστούν τα απομεινάρια γερμανικών πολεμικών πλοίων

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ξηρασία στην Ευρώπη: Επεσε η στάθμη του Δούναβη και βγήκαν στην επιφάνεια πλοία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου
Πηγή: Shutterstock/YouTube
Ανάγνωση:

Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με τη χειρότερη ξηρασία εδώ και πολλά χρόνια. Η στάθμη του Δούναβη έχει κατέβει στα χαμηλότερα επίπεδα που έχει καταγραφεί ποτέ εδώ και έναν αιώνα, με αποτέλεσμα κοντά στην πόλη Πράχοβο της Σερβίας να εμφανιστούν μέσα από τα νερά τα απομεινάρια δεκάδων γερμανικών πολεμικών πλοίων που βυθίστηκαν κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Προειδοποίηση Πούτιν για κίνδυνο καταστροφής στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

Τα πλοία ήταν γεμάτα με εκρηκτικά και πρόκειται για μερικά από τα εκατοντάδες που βυθίστηκαν στον Δούναβη το 1944, καθώς ο γερμανικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας υποχωρούσε μπροστά στην προέλαση των σοβιετικών δυνάμεων. Μέχρι και σήμερα, τα ναυάγια εξακολουθούν να παρεμποδίζουν τη ναυσιπλοΐα στον ποταμό, όταν η στάθμη του νερού πέφτει.

Η φετινή ξηρασία, που για τους επιστήμονες είναι συνέπεια της υπερθέρμανσης του πλανήτη, έφερε ξανά στο φως περισσότερους από 20 σκελετούς αυτών των πλοίων σε ένα τμήμα του Δούναβη στην ανατολική Σερβία. Κάποια από αυτά τα πλοία περιέχουν τόνους πυρομαχικών και εκρηκτικών και θεωρείται ότι συνιστούν κίνδυνο για τη ναυσιπλοΐα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΣΕΡΒΙΑ ΞΗΡΑΣΙΑ ΔΟΥΝΑΒΗΣ Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ