Μενού
  • Α-
  • Α+

Η εκτόξευση του πυραύλου SLS για το πρόγραμμα «Artemis Ι» της NASA με προορισμό τη Σελήνη ακυρώθηκε, αφού η ομάδα δεν μπόρεσε να επιλύσει ένα πρόβλημα σε έναν από τους τέσσερις κινητήρες του πυραύλου. Η επόμενη ευκαιρία εκτόξευσης είναι στις 2 Σεπτεμβρίου, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το πώς θα προχωρήσουν οι δοκιμές.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Αρκετά ζητήματα εμφανίστηκαν από τότε που ο πύραυλος άρχισε να τροφοδοτείται μετά τα μεσάνυχτα, παρά τις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες. Η ομάδα του Artemis αξιολογούσε τις καθυστερήσεις για να προσδιορίσει πώς επηρεάζει την εκτόξευση. Οι υπεράκτιες καταιγίδες με πιθανότητα κεραυνού εμπόδισαν την ομάδα να ξεκινήσει τη διαδικασία τροφοδοσίας, που έπρεπε να ξεκινήσει τα μεσάνυχτα για περίπου μία ώρα.

Η ομάδα σταμάτησε να γεμίζει τη δεξαμενή με υγρό υδρογόνο δύο φορές λόγω μιας αρχικής διαρροής, καθώς και μιας ακίδας πίεσης. Μέχρι που ανακάλυψαν διαρροή σε κινητήρα του πυραύλου και εργάζεται για να τον επισκευάσει εκ νέου. Οι προσπάθειές τους δεν ήταν αποτελεσματικές και γι' αυτό η NASA προχώρησε στην αναβολή της εκτόξευσης. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA