Μενού
  • Α-
  • Α+

Φόβος για αναζωπύρωση επεισοδίων στην Αργεντινή μετά την αποτυχημένη δολοφονική επίθεση εναντίον της αντιπροέδρου της χώρας Κριστίνα Φερνάντεθ Κίρσνερ. Ολοι οι ποδοσφαιρικοί αγώνες στην Αργεντινή διακόπηκαν την Παρασκευή μετά το αποτρόπαιο συμβάν, το οποίο σύμφωνα με τον πρόεδρο της χώρας, Αλμπέρτο Φερνάντες, «είναι το χειρότερο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην χώρα το 1983», ενώ η Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου κηρύχθηκε εθνική αργία.  Η Κίρσνερ έφτανε στο σπίτι της στη γειτονιά Recoleta, όταν ένας άνδρας κατάφερε να ξεφύγει από το πλήθος και της έστρεψε ένα όπλο στο κεφάλι. Για καλή της τύχη το όπλο... κόλλησε, παρά το γεγονός ότι είχε 5 σφαίρες μέσα σε αυτό. Ο δράστης, ο 35χρονος Βραζιλιάνος Φερνάντο Αντρες Σαμπάγκ Μοντιέλ συνελήφθη, ενώ τα κίνητρά του δεν έχουν διασαφηνιστεί ακόμα. Δεδομένου ότι είναι Βραζιλιάνος, θεωρούν βάσιμη την θεωρεία ότι αποτελεί εξτρεμιστής οπαδός του Βραζιλιάνου προέδρου, Ζαΐχ Μπολσονάρο.  

Κριστίνα Κίρσνερ: Τα σκάνδαλα που την «κυνηγούν»

Η ίδια η αντιπολίτευση ζητά από καιρό την αποπομπή, ακόμα και την... θανατική ποινή για την αντιπρόεδρο της χώρας. Ο λόγος; Επειδή το όνομά της, εμπλέκεται σε μακροχρόνιες κατηγορίες. Σύμφωνα με αυτές ευνόησε την κατασκευαστική εταιρεία ενός στενού συμμάχου της για οδικές συμβάσεις κατά τη διάρκεια των δύο θητειών της ως πρόεδρος από το 2007-2015 στην επαρχία της Σάντα Κρουζ. Ο εισαγγελέας Ντιέγκο Λουτσιάνι ζήτησε την περασμένη εβδομάδα να επιβληθεί ποινή κάθειρξης 12 ετών, εάν καταδικαστεί, προκαλώντας εκτεταμένες διαμαρτυρίες σε όλη την Αργεντινή, αλλά και στο σπίτι της στο Μπουένος Άιρες. Η ίδια απάντησε λέγοντας ότι οι κατηγορίες είχαν πολιτικά κίνητρα και ότι αντιμετωπίζει «ένα δικαστικό-διαμεσολαβητικό εκτελεστικό απόσπασμα». Η Κίρσνερ αναμένεται να είναι υποψήφια για τη Γερουσία και πιθανώς την προεδρία στις γενικές εκλογές του επόμενου έτους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA