Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενα απίστευτο περιστατικό συνέβη σε κλινική της Βραζιλίας, όταν ένας χειρουργός κλήθηκε να κάνει μία εντελώς ασυνήθιστη επέμβαση! Συγκεκριμένα, μια μικροκαμωμένη γυναίκα με ύψος περίπου 1,4 μέτρα που ζύγιζε 149 κιλά πήγε στο νοσοκομείο São José do Avaí στο Ρίο ντε Τζανέιρο και ζήτησε να υποβληθεί σε εξετάσεις, γιατί αισθάνονταν δύσπνοια.

Διαβάστε ακόμη: Κονγκό: Εκοψαν την κορδέλα για τα εγκαίνια και η γέφυρα κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος

Τότε, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η δύσπνοια δεν οφειλόταν στα παραπανίσια κιλά της γυναίκας, αλλά σε έναν τεράστιο όγκο που είχε αναπτυχθεί στο στομάχι της και αντιστοιχούσε στο ένα τρίτο του σωματικού της βάρους! 

Σύμφωνα με την New York Post που έκανε γνωστή την ιστορία, μετά από μια σύντομη αξιολόγηση, η ομάδα των γιατρών αποφάσισε να αφαιρέσει αμέσως τον τιτάνιο όγκο. «Υπήρχαν περίπου 13 ή 14 άτομα στο χειρουργείο», περιέγραψε ο επικεφαλής χειρουργός Glaucio Boechat. «Όλο το νοσοκομείο κινητοποιήθηκε για το χειρουργείο στην ασθενή», πρόσθεσε.

Ο ίδιος έκανε λόγο σε δηλώσεις του για πρωτοφανή διαδικασία, η οποία ολοκληρώθηκε στις 31 Αυγούστου. «Δεν χειρουργείς κάθε μέρα έναν όγκο αυτού του μεγέθους», τόνισε και κατέληξε «Ήταν ο μεγαλύτερος όγκος που έχω χειρουργήσει και σίγουρα ένας από τους μεγαλύτερους που έχουν αφαιρεθεί ποτέ».

Ο Glaucio Boechat μετρά σχεδόν δύο δεκαετίες εμπειρίας και οι επιστήμονες υποθέτουν τώρα ότι ο όγκος μπορεί να προήλθε από την μήτρα της γυναίκας, αλλά δεν θα γνωρίζουν με βεβαιότητα μέχρι να λάβουν τα αποτελέσματα της βιοψίας σε περίπου 20 ημέρες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA