Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε αναβρασμό βρίσκονται όλοι στη Βρετανία μετά το άκουσμα της είδησης για την επιδείνωση της υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ, με τον πρώην βασιλικό ανταποκριτή του BBC, Ρίτσαρντ Σάμνερ, να αναφέρει ότι η προσεκτική διατύπωση του Παλατιού για την υγεία της 96χρονης μονάρχη υποδηλώνει ότι «κάτι σοβαρό συμβαίνει». Συγκεκριμένα, ο Ρίτσαρντ Σάμνερ, μιλώντας στο BBC News, ανέφερε: «Ολόκληρη η πολιτική του παλατιού ήταν πάντα να υποβαθμίζει τις φήμες για την υγεία της Βασίλισσας άρα η συγκεκριμένη δήλωση κάτι σημαίνει. Εγώ πάντα υποψιαζόμουν ότι πιθανώς να υπήρχε κάτι περισσότερο από ένα πρόβλημα κινητικότητας εδώ». «Μαζί με την προχωρημένη ηλικία μπορεί να υπάρχουν και άλλα πιο περίπλοκα ιατρικά προβλήματα», συμπληρώνει.

«Όταν είσαι 96, φυσικά δεν μπορείς να περιμένεις να έχεις την υγεία ενός 25χρονου. Ας ελπίσουμε ότι αυτή είναι μια περαστική καταιγίδα που μπορεί να ξεπεραστεί, αλλά νομίζω ότι, αν κρίνω από την προσεκτική διατύπωση του παλατιού, κάτι σοβαρό πιθανόν να συμβαίνει εδώ». Στη συνέχεια ο Σάμνερ προσθέτει: «Οι άνθρωποι που την έχουν δει, λένε ότι διανοητικά έχει πλήρη διαύγεια και ενδιαφέρεται πολύ για τα πάντα» και συμπληρώνει αναφέροντας πως: «Το σώμα της όμως φαίνεται να την εγκαταλείπει αν και δεν είναι ξεκάθαρο με ποιον τρόπο ή πόσο άσχημα».

Από την πλευρά του ο βασιλικός συγγραφέας Ρόμπερτ Χάρντμαν δήλωσε στο BBC ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις από το Παλάτι σχετικά με την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ είναι ασυνήθιστες. «Το Παλάτι συνήθως δεν εκδίδει ανακοινώσεις για την υγεία της βασίλισσας, εκτός εάν είναι κάτι πολύ σημαντικό. Η τελευταία φορά που ήρθε μια τέτοιου είδους δήλωση, εντελώς από το πουθενά, ήταν για να μας ενημερώσει νωρίτερα φέτος πως η Βασίλισσα είχε διαγνωστεί με κορονοϊό», δήλωσε. «Αλλά, σε γενικές γραμμές, το θέμα είναι πως εάν δεν υποβάλλεται σε κάποιου είδους νοσοκομειακή ιατρική επέμβαση, τότε αυτά είναι ιδιωτικά θέματα… Οπότε είναι σαφές πως το γεγονός ότι το Παλάτι θεώρησε σκόπιμο να εκδώσει μια ανακοίνωση είναι λόγος ανησυχίας», πρόσθεσε.

Οπως αναφέρει το BBC, η διατύπωση της δήλωσης ότι οι γιατροί ανησυχούν για την υγεία της βασίλισσας και πως παραμένει υπό ιατρική παρακολούθηση, αλλά και το γεγονός πως έσπευσαν στο πλευρό της τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, όλα αυτά δείχνουν έναν σαφή βαθμό ανησυχίας για την υγεία της 96χρονης βασίλισσας. Όπως σημειώνει το BBC, μπορεί το παλάτι να μην αποκαλύπτει λεπτομέρειες για την υγεία των ανώτερων μελών της βασιλικής οικογένειας, ωστόσο το γεγονός ότι η οικογένεια συγκεντρώνεται στο Μπαλμόραλ αποτελεί ένδειξη της σοβαρότητας της κατάστασης.

Δείτε τη στιγμή που το BBC διακόπτει για το έκτακτο δελτίο για τη βασίλισσα Ελισάβετ:

Στο μεταξύ, ο παρουσιαστής Huw Edwards φοράει σκούρο κοστούμι, λευκό πουκάμισο και μαύρη γραβάτα, ακολουθώντας τον ενδυματολογικό κώδικα του BBC σε περίπτωση που φύγει από τη ζωή μέλος της βασιλικής οικογένειας.

«Το τέλος δεν αργεί να έρθει»

Ανησυχητικές όμως είναι και οι δηλώσεις της βασιλικής ιστορικού Αννα Γουάιτλοκ, καθηγήτριας της Ιστορίας της Μοναρχίας στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, λέγοντας πως «το τέλος δεν αργεί να έρθει». Συγκεκριμένα, μιλώντας στο BBC, δήλωσε πως η ανακοίνωση του παλατιού του Μπάκιγχαμ υποδηλώνει «σαφώς πολύ σοβαρές στιγμές» και δείχνει πως «το τέλος δεν αργεί να έρθει».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα το παλάτι του Μπάκιγχαμ σχετικά με την κατάσταση της υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ, αναφέρεται πως οι γιατροί είναι ανήσυχοι. «Έπειτα από νέα αξιολόγηση το πρωί, οι γιατροί της βασίλισσας ανησυχούν για την υγεία της Αυτής Μεγαλειότητος και συνέστησαν να παραμείνει υπό ιατρική παρακολούθηση. Η βασίλισσα συνεχίζει να αισθάνεται άνετα στο Μπαλμόραλ», αναφέρεται σε σύντομη ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ. Τα μέλη της στενής της οικογένειας έχουν ενημερωθεί, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, με την οποία υποβαθμίζονται οι φήμες ότι η βασίλισσα είχε πτώση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA