Μενού
  • Α-
  • Α+

Πένθος επικρατεί στη Βρετανία μετά την είδηση του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ, με ενδεικτική να είναι η στιγμή που το BBC ανακοίνωσε πως η 96χρονη μονάρχης έφυγε από τη ζωή. Είναι χαρακτηριστικό πως από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι η υγεία της βασίλισσας είχε επιδεινωθεί, είχε ενεργοποιηθεί το πρωτόκολλο του BBC, που ήθελε να διακόπτεται η κανονική ροή προγράμματος, ενώ ο παρουσιαστής Huw Edwards φόρεσε σκούρο κοστούμι, λευκό πουκάμισο και μαύρη γραβάτα, ακολουθώντας τον ενδυματολογικό κώδικα του BBC σε περίπτωση που φύγει από τη ζωή μέλος της βασιλικής οικογένειας. 

Το πρόγραμμα διακόπηκε στις 12:39 για να μεταδοθεί η ανακοίνωση από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ που έκανε λόγο για ανησυχία των γιατρών για την υγεία της βασίλισσας. Εκτοτε, το κανάλι μετέδιδε και συνεχίζει να μεταδίδει ειδήσεις μόνο για την υγεία της βασίλισσας.

Στις 20.30 ώρα Ελλάδας, ο παρουσιαστής του BBC ανακοίνωσε ότι η βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή. «Πριν από μερικά λεπτά, το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η βασίλισσα πέθανε γαλήνια στο Μπαλμόραλ, αυτό το απόγευμα». Στη συνέχεια έπαιξε ο βρετανικός εθνικός ύμνος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA