Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια μεταθανάτια έκπληξη επιφύλαξε για τους Βρετανούς η Βασίλισσα Ελισάβετ η οποία όσο ήταν ακόμα εν ζωή είχε αποφασίσει η κηδεία της να γίνει στο αββαείο του Ουέστμινστερ και όχι στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Ουίνδσορ, όπου τελούνται από την εποχή του Γεωργίου του Γ΄!

Με την απόφαση αυτή, σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, σπάει μια παράδοση 200 και πλέον ετών! Στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Ουίνδσορ, άλλωστε, έγινε και τον Απρίλιο του περασμένου έτους η κηδεία του συζύγου της πρίγκιπα Φίλιππου.

Σύμφωνα πάντα με τους Times η βασίλισσα Ελισάβετ επιθυμούσε η δική της κηδεία να τελεστεί στο αββαείο του Ουέστμινστερ διότι θεωρούσε πως έπρεπε να πραγματοποιηθεί σε μεγαλύτερο χώρο από το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Στη συνέχεια θα ταφεί στο παρεκκλήσι του πύργου Ουίνδσορ.

Η ημέρα του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ είναι γνωστή ως «Ημέρα-D» (D-Day) και οι επόμενες ως «D+1», «D+2» και ούτω καθεξής.

Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό, την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, το φέρετρο της βασίλισσας αναμένεται να μεταφερθεί στο Λονδίνο και να αναπαυθεί στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Την επόμενη ημέρα θα είναι η πρώτη μεγάλη τελετή στο Λονδίνο, καθώς το φέρετρο της βασίλισσας μεταφέρεται σε κιλλίβαντα από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στην Αίθουσα του Γουέστμινστερ.

Η κηδεία θα γίνει τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου. Μετά την κηδεία, το φέρετρο της βασίλισσας θα μεταφερθεί στο Κάστρο του Ουίνδσορ για μια τελετή που θα μεταδοθεί επίσης τηλειοπτικά. Το φέρετρο θα μπει στο βασιλικό θησαυροφυλάκιο και ο τελευταίος τόπος ανάπαυσής της θα είναι το μνημείο του Βασιλιά Γεωργίου Δ’ στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Ουίνδσορ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA