Μενού
  • Α-
  • Α+

Χάος επικράτησε στην Αίθουσα του Oυέστμινστερ το βράδυ της Παρασκευής (16/9), όταν ένας άγνωστος άνδρας κινήθηκε γρήγορα προς το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ και το άγγιξε με αποτέλεσμα η ασφάλεια να τον ακινητοποιήσει άμεσα και στη συνέχεια η Αστυνομία να τον συλλάβει. Το επεισόδιο διαδραματίστηκε γύρω στις 10 το βράδυ (τοπική ώρα) μπροστά σε δεκάδες που περίμεναν στην ουρά για να αποτίσουν τα σέβη τους στην Ελισάβετ. Οπως αναφέρει η Guardian, ο άνδρας βγήκε από τη γραμμή, ανέβηκε στα σκαλιά και άγγιξε το φέρετρο προτού τεθεί υπό κράτηση από τη Μητροπολιτική Αστυνομία.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν ως αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του άνδρα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για την κηδεία της Βασίλισσας. Συμπεριφερόταν «περίεργα» ενώ «περίμενε 14 ώρες μέχρι να πλησιάσει αρκετά κοντά», όπως αναφέρουν άτομα που ήταν παρόντα στο περιστατικό που άφησε άναυδους είχε αρχίσει να σπρώχνει κόσμο μέσα στην ουρά σε μια προσπάθεια να φτάσει στο φέρετρο στο κέντρο της αίθουσας στο Λονδίνο, ενώ στη συνέχεια άγγιξε το φέρετρο της Βασίλισσας, καταφέρνοντας μάλιστα να σηκώσει τη βασιλική σημαία με την οποία είναι ντυμένο.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία δήλωσε ότι το περιστατικό συνέβη γύρω στις 10 το βράδυ, με τη ζωντανή μετάδοση από το εσωτερικό της αίθουσας να διακόπτεται για λίγο λόγω της αναστάτωσης που επικράτησε. Οι αστυνομικοί επιβεβαίωσαν ότι ένας άνδρας συνελήφθη στο Ουέστμινστερ Χολ ως ύποπτος για αδίκημα δημόσιας τάξης και παραμένει υπό κράτηση.

«Είχε αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά»

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν ως αλλοπρόσαλλη τη συμπεριφορά του άνδρα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για την κηδεία της Βασίλισσας. Μιλώντας στην Daily Mail, ο Τζον Ουίλιαμς, ο οποίος βρισκόταν στην ουρά μαζί με τον «δράστη» πριν εκτυλιχθεί το περιστατικό, υποστήριξε: «Μου έκανε εντύπωση καθώς ήμασταν στην ουρά για 14 ώρες από την αρχή μέχρι το τέλος και ήταν λίγο πιο μπροστά από εμάς. Τον προσέξαμε καθώς ξεχώριζε. Και ξεχώριζε, επειδή την ώρα που οι περισσότεροι άνθρωποι στην ουρά μιλούσαν μεταξύ τους και αλληλεπιδρούσαν, αυτός δεν έκανε τίποτα. Είδα μερικούς ανθρώπους δίπλα του να προσπαθούν να πιάσουν κουβέντα, αλλά εκείνος έδειχνε κλειστός στον εαυτό του».

«Εφτασε στο φέρετρο και φάνηκε να σηκώνει τη σημαία, δεν προσπάθησε να την τραβήξει από ό,τι είδα. Όπως είπα ο κόσμος ήταν σοκαρισμένος. Αυτό που με εξέπληξε είναι ότι οι φρουροί δεν έκαναν κίνηση για να βοηθήσουν... Τα άφησαν όλα στην αστυνομία» συνέχισε. Ενας άλλος μάρτυρας που είδε το περιστατικό, περιέγραψε πώς μια γυναίκα «ούρλιαξε» όταν είδε τον άνδρα να τρέχει προς το φέρετρο. «Τον είδαμε στην ουρά, ήταν εκεί από την αρχή και καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, ήταν μόνος του. Όταν μπήκαμε στην αίθουσα ήμασταν στην κορυφή της σκάλας όταν έγινε το περιστατικό. Μια κυρία ούρλιαζε την ώρα που εκείνος όρμησε προς το φέρετρο. Ο κόσμος, ωστόσο, παρέμεινε ήρεμος και συνέχισε να αναμένει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA