Μενού
  • Α-
  • Α+

Μία συγκλονιστική στιγμή απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός μέσα στο Αββαείο του Ουέστμινστερ στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ. Ο γιος της βασίλισσας Ελισάβετ και νέος βασιλιάς δακρύζει μπροστά από το φέρετρο της μητέρας του. Ο βασιλιάς Κάρολος και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έφτασαν με το ίδιο αυτοκίνητο στο Ουέστμινστερ, όπου έγιναν δεκτοί με επευφημίες και χειροκροτήματα από το συγκεντρωμένο πλήθος που είχε σπεύσει για να παρακολουθήσει την τελετή.

Διαβάστε ακόμη: Βασίλισσα Ελισάβετ: Το εκθαμβωτικό στέμμα με τους 3.000 πολύτιμους λίθους πάνω στο φέρετρό της

Ο γιος της Ελισάβετ, ο βασιλιάς Κάρολος Γ’, και τα τρία μικρότερα αδέλφια του -Άννα, Άντριου και Έντουαρτ- στέκονταν πρώτοι στη σειρά πίσω από τον κιλλίβαντα πάνω στον οποίο είχε τοποθετηθεί το φέρετρο της εκλιπούσας βασίλισσας, τον οποίο έσυρε άγημα 142 ναυτών, για να μεταφερθεί από το Ουέστμινστερ Χολ στο Αββαείο.

Στις φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου ο βασιλιάς Κάρολος και η πριγκίπισσα Άννα είναι φανερά καταβεβλημένοι αφού σήμερα αποχαιρετούν τη μητέρα τους, τη βασίλισσα Ελισάβετ. Ο Κάρολος φαινόταν συντετριμμένος και εξαντλημένος την ώρα που το φέρετρο μεταφερόταν μέσα στο Αββαείο για να ξεκινήσει η νεκρώσιμη ακολουθία. Μέσα στο Αββαείο ο φακός απαθανάτισε τον νέο βασιλιά να δακρύζει μπροστά από το φέρετρο της μητέρας του. Η παρακάτω φωτογραφία είναι από την εφημερίδα «The Sun» και είναι η μόνη που κυκλοφόρησε με τον βασιλιά να κλαίει. 

Ο Άντριου και ο Χάρι, ως μη εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας, φορούσαν κοστούμι και δεν χαιρέτισαν στρατιωτικά, παρά το γεγονός ότι και οι δύο έχουν υπηρετήσει σε ζώνες πολέμου στο παρελθόν, στα νησιά Φόκλαντ και τον Αφγανιστάν αντίστοιχα. Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας ακολούθησαν το φέρετρο ως το βάθρο όπου τοποθετήθηκε. Ο Ουίλιαμ και η Κέιτ είχαν τα παιδιά τους ανάμεσά τους καθώς περπατούσαν και τα κρατούσαν από τον ώμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA