Μενού
  • Α-
  • Α+

Είναι δεδομένο, πλέον, πως η 19η Σεπτεμβρίου θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη όλων ως η πλέον άτυχη ημέρα στη σύγχρονή ιστορία του Μεξικού καθώς ο χθεσινός σεισμός των 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ είναι ο τρίτος που πλήττει τη χώρα την ίδια ακριβώς ημέρα!

Η πρώτη ήταν μεγέθους 8 Ρίχτερ και είχε γίνει στις 19 Σεπτεμβρίου 1985, λίγους μόνο μήνες πριν από το Μουντιάλ του 1986 (που διεξήχθη κανονικά), έχασαν τη ζωή τους περί τους 5.000 ανθρώπους στην ευρύτερη περιοχή της Πόλης του Μεξικού.

Η δεύτερη ήταν μεγέθους 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και έγινε στις 19 Σεπτεμβρίου 2017, αφήνοντας πίσω της 350 ανθρώπους νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές. Ίσως, για τον λόγο αυτό, χθες 19 Σεπτεμβρίου 2022, ήταν προγραμματισμένη στη χώρα άσκηση προσομοίωσης, σαν υπενθύμιση προς τους πολίτες για το πώς να προστατευτούν από τους σεισμούς που είναι αρκετά συχνοί στη χώρα.

Σύμφωνα με το σενάριο, ο συναγερμός χτύπησε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Πόλη του Μεξικού, βγάζοντας χιλιάδες ανθρώπους στον δρόμο για τον υποτιθέμενο σεισμό που χτύπησε στην πρωτεύουσα της χώρας. Το εντυπωσιακό είναι ότι το σενάριο της άσκησης ήθελε τη χώρα να έχει χτυπηθεί από σεισμό 8,1 βαθμών στην Πολιτεία Μιτσοακάν, την ίδια που χτυπήθηκε λίγο αργότερα από τον πραγματικό σεισμό!

Λίγα λεπτά μετά το τέλος της άσκησης εκδηλώθηκε ο πραγματικός σεισμός, που έγινε έντονα αισθητός και στην Πόλη του Μεξικού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA