Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέος σεισμός 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (που στη συνέχεια αναθεωρήθηκε στα 6,9 Ρίχτερ) έπληξε την πολιτεία Μιτσοακάν στο Μεξικό την Πέμπτη, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 80 χλμ., όπως ανέφερε το σεισμολογικό κέντρο. Το Σύστημα Προειδοποίησης Τσουνάμι των ΗΠΑ δεν εξέδωσε, πάντως, προειδοποίηση για τσουνάμι μετά τον σεισμό. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι τα κτίρια στην πόλη του Μεξικού σείστηκαν λίγο αφότου ήχησαν οι σειρήνες προειδοποίησης σεισμού.

Στις 19 Σεπτεμβρίου σημειώθηκε σεισμός 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην χώρα και ήταν ο τρίτος που έπληξε τη χώρα την ίδια ακριβώς ημέρα!  Η δεύτερη ήταν μεγέθους 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και έγινε στις 19 Σεπτεμβρίου 2017, αφήνοντας πίσω της 350 ανθρώπους νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές. 

Ο πρώτος συναγερμός χτύπησε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Πόλη του Μεξικού, βγάζοντας χιλιάδες ανθρώπους στον δρόμο για τον υποτιθέμενο σεισμό που χτύπησε στην πρωτεύουσα της χώρας. Το εντυπωσιακό είναι ότι το σενάριο της άσκησης ήθελε τη χώρα να έχει χτυπηθεί από σεισμό 8,1 βαθμών στην Πολιτεία Μιτσοακάν, την ίδια που χτυπήθηκε λίγο αργότερα από τον πραγματικό σεισμό! Λίγα λεπτά μετά το τέλος της άσκησης εκδηλώθηκε ο πραγματικός σεισμός, που έγινε έντονα αισθητός και στην Πόλη του Μεξικού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA