Μενού
  • Α-
  • Α+

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από σεισμό μεγέθους 6,9 βαθμών που έπληξε την πολιτεία Μιτσοακάν του Μεξικού τις πρωινές ώρες την Πέμπτη (22/9) και έγινε αισθητός ως την πρωτεύουσα της χώρας, τρεις ημέρες μετά τον άλλον σεισμό που είχε επίσης προκαλέσει τον θάνατο δύο ανθρώπων. O σημερινός σεισμός που σημειώθηκε στις 09:20 ώρα Ελλάδος αποτελεί μετασεισμό της δόνησης των 7,6 Ρίχτερ που έγινε στις 19 του μήνα. 

Διαβάστε ακόμη: Σεισμός στο Μεξικό: «Θύμα» και η Dua Lipa - Συγκλονίζουν τα βίντεο με το «πήγαινε-έλα» των κτηρίων

Σύμφωνα με την Εθνική Σεισμολογική Υπηρεσία το επίκεντρο του σημερινού σεισμού εντοπίστηκε και πάλι στο δυτικό τμήμα του Μεξικού, κοντά στην ακτή του Ειρηνικού. Στην πόλη του Μεξικού μια γυναίκα έχασε τη ζωή της από την πτώση της «στις σκάλες του σπιτιού της» όταν σήμανε ο αντισεισμικός συναγερμός, δήλωσε η δήμαρχος της πρωτεύουσας Κλαούντια Σέινμπαουμ, επικαλούμενη στο Twitter τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας. Ένας άνδρας επίσης έχασε τη ζωή του από καρδιακή προσβολή.

Πολλοί ήταν αυτοί που κατέβηκαν στους δρόμους με τις πιτζάμες όταν άκουσαν τον συναγερμό, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στην πολιτεία Μιτσοακάν, διευκρίνισε στο Twitter ο πρόεδρος της χώρας Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, προσθέτοντας ότι τέσσερις δυτικές πολιτείες επλήγησαν -Μιτσοακάν, Κολίμα, Χαλίσκο, Γκερέρο- όπως και η πρωτεύουσα. «Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί ζημιές», πρόσθεσε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA