Μενού
  • Α-
  • Α+

Αντιμέτωπο με τον κίνδυνο εμφύλιας διαμάχης φαίνεται ότι είναι πλέον το Ιράν. Την Παρασκευή οπαδοί του καθεστώτος που συμμετείχαν σε φιλοκυβερνητικές διαδηλώσεις απείλησαν ανοιχτά με θάνατο όσους συμμετέχουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τον θάνατο της 22χρονης Μάχσα Αμινί. Οι εν λόγω διαδηλωτές ζητούσαν την εκτέλεση των αντικυβερνητικών, μεταδίδει ο Guardian, φωνάζοντας συνθήματα όπως «όσοι προσβάλουν το Κοράνι πρέπει να εκτελεστούν». Σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης στο Ιράν, οι φιλοκυβερνητικοί διαδηλωτές χαρακτήριζαν «στρατιώτες του Ισραήλ» τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές ζητώντας επίσης «θάνατο στις ΗΠΑ» και «θάνατο στο Ισραήλ».

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία: «Το κολύμπι θα βοηθήσει τους Ελληνες» λέει ο Ακάρ παρά την ψύχραιμη ομιλία Μητσοτάκη στον ΟΗΕ

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Οι φιλοκυβερνητικές διαδηλώσεις και τα απειλητικά μηνύματα ήρθαν λίγες ώρες μετά την προειδοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράν ότι θα κατέβουν στον δρόμο για να σταματήσουν την «μοχθηρή στρατηγική του εχθρού προκειμένου να αποδυναμώσει το Ισλαμικό καθεστώς». Εντωμεταξύ ο τελευταίος απολογισμός από την ΜΚΟ Iran Human Rights (IHR) το απόγευμα της Παρασκευής έκανε λόγο για 50 νεκρούς στις διαδηλώσεις μετά τον θάνατο της Μάχσα Αμινί με την κρατική τηλέοραση του Ιράν να «απαντά» αργά το βράδυ της Παρασκευής ότι οι νεκροί ανέρχονται σε 35.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Όπως σχολιάζει το Associated Press οι διαδηλώσεις στο Ιράν έχουν εξελιχθεί σε μια ανοιχτή αμφισβήτηση κατά του θεοκρατικού καθεστώτος που επικρατεί στη χώρα από το 1979 και την Ισλαμική Επανάσταση καθώς τα τελευταία 24ωρα ακούγονται συνθήματα όπως «θάνατος στον δικτάτορα» και «οι μουλάδες πρέπει να φύγουν».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA