Μενού
  • Α-
  • Α+

«Τι Ισλάμ σας την αποκήρυξε και τώρα ήρθατε να προσευχηθείτε για αυτήν;» ρωτά μαινόμενος του μουλάδες που περιτριγυρίζουν το μνήμα της Μαχσά Αμινί στο Ιράν ο πατέρας που δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι η κόρη της πέθανε στις φυλακές. Οι διαδηλώσεις για τον θάνατο της Μαχσά Αμινί επεκτείνονται εκτός των συνόρων με διαμαρτυρίες σε Γαλλία, Ισπανία, Σουηδία και Ελλάδα. 

Το μένος των πολιτών κατά του καθεστώτος διογκώνεται μέρα με τη μέρα. Οι διαδηλώσεις έχουν εξαπλωθεί στις περισσότερες από τις 31 επαρχίες του Ιράν και σχεδόν σε όλα τα αστικά κέντρα, φέρνοντας αντικυβερνητικούς διαδηλωτές αντιμέτωπους με δυνάμεις του καθεστώτος, συμπεριλαμβανομένου του στρατού, και θέτοντας το σκληροπυρηνικό κράτος αντιμέτωπο με την πιο σοβαρή δοκιμασία για την εξουσία του εδώ και περισσότερα από 13 χρόνια. Η αψήφιση της λαϊκής οργής είναι πιθανό να αυξήσει την πιθανότητα περαιτέρω κλιμάκωσης σε κωμοπόλεις και πόλεις όπου οι διαδηλωτές μάχονται όλο και περισσότερο με τις δυνάμεις ασφαλείας σε σκηνές που σπάνια εμφανίζονται στο Ιράν.

Έως και 35 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με τις δυνάμεις ασφαλείας, σύμφωνα με το Ιράν. Ιρανοί αξιωματούχοι λένε ότι πέντε μέλη του προσωπικού ασφαλείας έχουν επίσης σκοτωθεί, προσπαθώντας να καταπνίξουν την οργή γύρω από τον θάνατο του Μαχσά Αμινί, 22 ετών. Ωστόσο, ακτιβιστές λένε ότι ο αριθμός των νεκρών είναι τουλάχιστον 50 και πιθανότατα να είναι ακόμη μεγαλύτερος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA