Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανοιχτό σε «εποικοδομητικές» σχέσεις με την Ιταλία μετά τη νίκη στις βουλευτικές εκλογές του ακροδεξιού κόμματος Αδελφοί της Ιταλίας και της Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε τη Δευτέρα το Κρεμλίνο. «Είμαστε έτοιμοι να χαιρετίσουμε κάθε πολιτική δύναμη ικανή να ξεπεράσει την επικρατούσα τάση που είναι γεμάτη μίσος προς τη χώρα μας», απάντησε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ ΠούτινΝτμίτρι Πεσκόφ, σε ερώτηση που δέχθηκε για τη νίκη του κόμματος της Τζόρτζια Μελόνι. «Είμαστε έτοιμοι να είμαστε πιο εποικοδομητικοί στις σχέσεις με τη χώρα μας» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Πεσκόφ.

Διαβάστε ακόμη: Ιταλία: Βυθισμένη στην αβεβαιότητα μετά τη νίκη Μελόνι - Ανησυχία στις αγορές και άνοδος των spread

Η νέα κυβέρνηση θα διαδεχθεί την κυβέρνηση εθνικής ενότητας της οποίας ηγείτο από τον Ιανουάριο 2021 ο Μάριο Ντράγκι, ο πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο οποίος κλήθηκε στο προσκεφάλι της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης που γονάτισε εξαιτίας της πανδημίας. Ο Ντράγκι είχε διαπραγματευθεί με τις Βρυξέλλες τη χορήγηση σχεδόν 200 δισ. ευρώ σε οικονομικές αρωγές προς την Ιταλία με αντάλλαγμα βαθιές οικονομικές και θεσμικές μεταρρυθμίσεις, ποσό που αντιπροσωπεύει τη μερίδα του λέοντος του ευρωπαϊκού σχεδίου ανάκαμψης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA