Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που ο Πούτιν ετοιμάζεται να προσαρτήσει το 15% των εδαφών της Ουκρανίας με το... έτσι θέλω, ο στρατός του βομβαρδίζει αμάχους, και μάλιστα σε μια περιφέρεια την οποία θα ανακοινώσει σήμερα ότι περνά υπό ρωσική κατοχή, την Ζαπορίζια. Οχηματοπομπή που μετέφερε άμαχους Ουκρανούς πολίτες επλήγη τα ξημερώματα της Παρασκευής (30/9) από ρωσικό πύραυλο κοντά στην Ζαπορίζια της νότιας Ουκρανίας, όπως είπε ο κυβερνήτης της και σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχουν τουλάχιστον 23 νεκροί και 28 τραυματίες. Ανάμεσα στους νεκρούς υπάρχουν και παιδιά.

«Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, όλοι τους άμαχοι, οι διασώστες βρίσκονται εκεί», έγραψε στο Telegram ο Ολεξάντρ Σταρούκ. Η Ρωσία, η οποία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο μιας «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» όπως την χαρακτηρίζει, διαψεύδει κατηγορηματικά ότι στοχοθετεί αμάχους.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media δείχνουν νεκρούς και τραυματίες στο έδαφος με πληροφορίες να αναφέρουν ότι το κομβόι χτυπήθηκε περισσότερες από 10 φορές από τους πυραύλους των Ρώσων.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

«Ο εχθρός εξαπέλυσε επίθεση σε ανθρωπιστικό κομβόι στα περίχωρα της πόλης. Οι άνθρωποι στέκονταν στην ουρά για να πάνε σε κατεχόμενες περιοχές προκειμένου να παραλάβουν συγγενείς τους και να παραδώσουν ανθρωπιστική βοήθεια» έγραψε σε ανάρτησή του στο Telegram ο Αλεξάντερ Στρουκ

Από την πλευρά του ο κυβερνήτης του Λουγκάνσκ ανακοίνωσε ότι στο ανθρωπιστικό κομβόι συμμετείχαν 34 οχήματα με την αναχώρησή του να είναι προγραμματισμένη εδώ και αρκετές ημέρες «23 νεκροί και 28 τραυματίες από ρωσικό βομβαρδισμό σε ανθρωπιστικό κομβόι στη Ζαπορίζια. Η Ρωσία είναι ένα κράτος τρομοκράτης που δεν αξιολογεί την ανθρώπινη ζωή και αδιαφορεί για κάθε διεθνώς αναγνωρισμένο κανόνα πολέμου» σχολίασε με ανάρτησή του στο Twitter ο αντιπρόεδρος της Ουκρανίας, Μιχάλιο Φεντόροφ.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA