ΔΙΕΘΝΗ
01/10/2022 02:59

Nord Stream: Το νέφος μικροσωματιδίων από τις διαρροές έφτασε μέχρι Αγγλία και Γαλλία

Από τις 26 Σεπτεμβρίου οπότε και εντοπίστηκαν οι πρώτες διαρροές από τους δυο αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream που βρίσκονται στη Βαλτική, σχηματίστηκε ένα νέφος μικροσωματιδίων το οποίο έχει φτάσει σήμερα στη δυτική Γαλλία ενώ ήδη έχει διατρέξει ολόκληρη τη Αγγλία – Μεγαλύτερη η συγκέντρωση σε Σουηδία και Νορβηγία

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Nord Stream: Το νέφος μικροσωματιδίων από τις διαρροές έφτασε μέχρι Αγγλία και Γαλλία
Πηγή: Twitter
Ανάγνωση:

Το πλούμιο ( νέφος μικροσωματιδίων) από τις διαρροές στους δυο αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream στη Βαλτική θάλασσα έχει απλώσει τα «πλοκάμια» του μέχρι και τη δυτική πλευρά της Γαλλίας ενώ ήδη έχει κατατρέξει από βορά μέχρι νότο την Αγγλία. Αντίθετα, όπως είναι φυσικό, το μεγαλύτερο μέρος αυτού του νέφους το έχουν δεχθεί η Σουηδία και η Νορβηγία. Η μοντελοποίηση της κίνησης του πλουμίου των διαρροών των δυο αγωγών φυσικού αερίου έγινε από τη γερμανική μετεωρολογική υπηρεσία DWD και βασίστηκε στο προγνωστικό μοντέλο ICON-ART, με τη ρεαλιστική υπόθεση ότι 700 kg/s διαρρέουν συνεχώς από τις 26 Σεπτεμβρίου μέχρι και σήμερα.

Η υπόθεση αυτή προκύπτει και από τις εκτιμήσεις της UBA. Όπως ανέφερε η DWD επιπρόσθετες συγκεντρώσεις μεθανίου στη Γερμανία μπορούν κατ' αρχήν να μετρηθούν, αλλά οι συγκεντρώσεις είναι εξαιρετικά μικρές (όπως και στη Γαλλία). Όπως σημειώνει η γερμανικη μετεωρολογική υπηρεσία κίνδυνος έκρηξης και προβλήματα υγείας από αυτές τις ποσότητες δεν μπορεί να υπάρξει σε καμία περίπτωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΑΓΓΛΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ NORD STREAM
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ