Μενού
  • Α-
  • Α+

Αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος του ειδησεογραφικού δικτύου CNN κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αξιώνοντας αποζημίωση 475 εκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, το CNN επιχείρησε να πλήξει τον Τραμπ «με μια σειρά από ολοένα και πιο σκανδαλώδεις, ψευδείς και δυσφημιστικές ταμπέλες, όπως ''ρατσιστής'', ''λακές των Ρώσων'', ''στασιαστής'' και εσχάτως ''Χίτλερ''» και προσθέτουν «η σύγκριση του Τραμπ με «αναμφισβήτητα την πιο ειδεχθή φιγούρα στη σύγχρονη ιστορία είναι η απόδειξη ότι το CNN έχει πραγματική κακία απέναντί ​​του και ξεπερνά το απαιτούμενο όριο για την απόδειξη της δυσφήμισης εναντίον ενός δημοσίου προσώπου»!

Στη μήνυση που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Φορτ Λότερντεϊλ της Φλόριντα, ο Τραμπ υποστηρίζει ότι το τελευταίο διάστημα το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο έχει κλιμακώσει μια εκστρατεία συκοφαντίας εναντίον του, επειδή φοβάται ότι θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2024. Από τότε που Τραμπ έφυγε από τον Λευκό Οίκο δεν αποφεύγει (ίσα – ίσα το αντίθετο) να συγκρουστεί δικαστικά με τους εχθρούς του αν και, όπως σημειώνει το bloomberg, είχε... περιορισμένη επιτυχία. Ενδεικτικότερο γεγονός είναι η μήνυση που κατέθεσε σε βάρος της Χίλαρι Κλίντον για συνωμοσία εναντίον του με αφορμή τα όσα λέει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ για τη Ρωσία.

Η μήνυση αυτή πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων από δικαστή στη Φλόριντα, μόλις τον περασμένο μήνα. Από την πλευρά του CNN μέχρι και την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν υπήρξε κάποια επίσημη αντίδραση με τη μορφή ανακοίνωσης ή έστω κάποιου μηνύματος στα social media.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA