Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένα πρόσωπο και δύο ανθρωπιστικές οργανώσεις μοιράζονται φέτος το περίβλεπτο Νόμπελ Ειρήνης. Ο Αλές Μπιαλιάτσκι (Ales Bialiatski), ακτιβιστής και σύμβουλος ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τη Λευκορωσία, μοιράζεται φέτος το Νόμπελ Ειρήνης με δύο οργανώσεις, τη ρωσική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Memorial και την ουκρανική Center for Civil Liberties. Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της η Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ φιλοδοξεί να τιμήσει, με το φετινό βραβείο της, τρεις υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και της ειρηνικής συνύπαρξης στις γειτονικές χώρες Λευκορωσία, Ρωσία και Ουκρανία.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

«Επί πολλά χρόνια προωθούν το δικαίωμα στην επίκριση της εξουσίας και την προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών. Έχουν κάνει μια εξαιρετική προσπάθεια να καταγράψουν τα εγκλήματα πολέμου, τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την κατάχρηση εξουσίας. Μαζί επιδεικνύουν τη σπουδαιότητα της κοινωνίας των πολιτών για την ειρήνη και τη δημοκρατία» σημειώνεται χαρακτηριστικά. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA