Μενού
  • Α-
  • Α+

Την σκότωσε, την τεμάχισε αποκεφαλίζοντάς την, την έβαλε σε μια μπλε βαλίτσα-τρόλεϊ και την έκανε... βόλτες στο Λονδίνο για πάνω από δύο ώρες μέχρι να αποφασίσει τι ήθελε να κάνει το πτώμα... Η 38χρονη Τζέμα Μίτσελ δολοφόνησε ειδεχθώς την 67χρονη Μι Κουέν Τσονγκ κι άρχισε να περιπλανιέται στους δρόμους της αγγλικής πρωτεύουσας με τις κινήσεις της να καταγράφονται από κάμερες κλειστού κυκλώματος. Η Μίτσελ φέρεται να απέτυχε σε μια προσπάθεια να αποσπάσει 200.000 λίρες από την κυρία Τσονγκ για να προχωρήσει σε επισκευές στο σπίτι της στο Ουίλεσντεν, στο βορειοδυτικό Λονδίνο.

Αφού η κυρία Τσονγκ άλλαξε γνώμη για το δώρο σε μετρητά, που είχε τάξει στην δολοφόνο της, η Μίτσελ τη σκότωσε και πέταξε τα λείψανά της κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού 500 μιλίων μετ' επιστροφής στο Σάλκομπ του Ντέβον τον Ιούνιο του 2021, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν ενώπιον των ενόρκων στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη. Στη συνέχεια ξεκίνησε να πλαστογραφεί μια διαθήκη στον υπολογιστή της, ώστε να μπορέσει να κληρονομήσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της κυρίας Τσονγκ, σύμφωνα με την αγόρευση της εισαγγελέως. Η πλαστή διαθήκη αποκαλύφθηκε σε έρευνα στο σπίτι της κατηγορούμενης.

Η γνήσια διαθήκη της κυρίας Τσονγκ - αφήνοντας το σπίτι της στην εκκλησία και τα υπόλοιπα υπάρχοντά της στην οικογένειά της και σε φιλανθρωπικά ιδρύματα - βρέθηκε στο σπίτι του θύματος στο Γουέμπλεϊ, σύμφωνα με το δικαστήριο. Η εισαγγελέας ισχυρίστηκε ότι η Μίτσελ σκότωσε την κυρία Τσονγκ στις 11 Ιουνίου 2021 στο σπίτι του θύματος - αφού πήρε μαζί της μια μεγάλη μπλε βαλίτσα. «Εχοντας σκοτώσει ή τουλάχιστον τραυματίσει θανάσιμα την νεκρή, έπρεπε να απαλλαγεί από το σώμα της και έτσι το έβαλε στη μπλε βαλίτσα».

Στις 11 Ιουνίου, η Μίτσελ καταγράφηκε από κάμερα κλειστού κυκλώματος να περπατά από το σπίτι της κυρίας Τσονγκ με μια βαλίτσα που φαινόταν «πολύ βαρύτερη» από όταν έφτασε. Εσερνε επίσης μια άλλη βαλίτσα, που ανήκε στην κυρία Τσονγκ, η οποία φέρεται να περιείχε έγγραφα σχετικά με τα οικονομικά της. Η 38χρονη πηγαινοερχόταν ασκόπως στο δρόμο, ώσπου την παρέλαβε ένα ταξί δύο ώρες αργότερα.

Εκείνο το διάστημα, όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, είχε τηλεφωνήσει σε διάφορες εταιρείες ταξί εννέα φορές προτού την παραλάβει ένας οδηγός για το ταξίδι 40 λεπτών για το σπίτι. Την άφησε έξω από το σπίτι του γείτονά της και στη συνέχεια μετέφερε τις βαλίτσες από το δρόμο στο σπίτι της. Στη συνέχεια, η κατηγορούμενη φέρεται να νοίκιασε ένα αυτοκίνητο στις 26 του περασμένου Ιουνίου.

«Ασυνήθιστη μυρωδιά»

Η Μίτσελ πήρε το ενοικιαζόμενο Volvo και καταγράφηκε από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης να στοιβάζει τη μεγάλη μπλε βαλίτσα στο πορτμπαγκάζ πριν ξεκινήσει για το ταξίδι. Το αυτοκίνητο εθεάθη σε ένα γκαράζ αυτοκινήτων στο Μάλμπορο.

Τα πλάνα έδειξαν ότι το ένα ελαστικό ήταν σκασμένο. Η Μίτσελ δανείστηκε το τηλέφωνο ενός άγνωστου για να καλέσει οδική βοήθεια. Ο άνθρωπος που έσπευσε να φτιάξει το σκασμένο λάστιχο, άνοιξε μια πίσω πόρτα και παρατήρησε μια «ασυνήθιστη μυρωδιά - κάτι σαν μούχλα, σαν υγρασία». Το αυτοκίνητο της δράστιδος εθεάθη σε κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης αργότερα κοντά στο σημείο όπου πετάχτηκε το σώμα της άτυχης γυναίκας. Υποστηρίζεται ότι η Μίτσελ επέστρεψε στο σπίτι της στο Λονδίνο την επόμενη μέρα με τη μπλε βαλίτσα.

Οι παραθεριστές βρήκαν αποκεφαλισμένο σώμα

Το αποκεφαλισμένο σώμα της κυρίας Τσονγκ βρέθηκε από παραθεριστές λίγο πριν τις 17:00 πέρυσι, στις 27 Ιουνίου, και το κρανίο της ανακαλύφθηκε σε κοντινό χαντάκι λίγες μέρες αργότερα. Μια μεταθανάτια εξέταση αποκάλυψε ένα σπασμένο κρανίο και 20 σπασίματα στα πλευρά που πιθανότατα προκλήθηκαν πριν από το θάνατο. Η αστυνομία εντόπισε τη μπλε βαλίτσα πάνω στο υπόστεγο ενός γείτονα, ενώ έγιναν τεστ DNA και βρέθηκε αίμα από το θύμα. Σε ένα υπνοδωμάτιο της δράστιδος υπήρχε η ψεύτικη διαθήκη, η οποία υποτίθεται ότι άφηνε το 95% της περιουσίας της κυρίας Τσονγκ στην κατηγορούμενη για την ανακατασκευή του σπιτιού της και το 5% στη μητέρα της Μίτσελ!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA