Μενού
  • Α-
  • Α+

Δεκάδες άνθρωποι υποδέχθηκαν την Τετάρτη το πρωί την Ιρανή αθλήτρια Ελνάζ Ρεκάμπι κατά την επιστροφή της στην Τεχεράνη αφού συμμετείχε χωρίς να φορά μαντίλα στο ασιατικό πρωτάθλημα αναρρίχησης που διεξήχθη στη Νότια Κορέα, ανακοίνωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Η Ισλαμική Δημοκρατία επιβάλλει στις Ιρανές αθλήτριες να φορούν μαντίλα ακόμη και στους αθλητικούς αγώνες στο εξωτερικό.

Διαβάστε ακόμη: Βραζιλία: Δολοφόνησαν νεαρή influencer μέσα στο σπίτι της - Την εντόπισαν μέσα σε λίμνη αίματος

«Εξαιτίας της ατμόσφαιρας που επικρατούσε στη διάρκεια των τελικών των αγώνων και του γεγονότος ότι κλήθηκα να αρχίσω την προσπάθειά μου σε μια στιγμή που δεν το περίμενα, μπερδεύτηκα με τον τεχνικό εξοπλισμό μου (…). Εξαιτίας αυτού δεν πρόσεξα τη μαντίλα που έπρεπε να φορώ», αφηγήθηκε. «Επέστρεψα ήρεμα στο Ιράν, υγιέστατη και σύμφωνα με το πρόγραμμα. Ζητώ συγγνώμη από τον ιρανικό λαό για τις εντάσεις που δημιουργήθηκαν», δήλωσε προσθέτοντας πως «δεν έχω την πρόθεση να αποχαιρετήσω την εθνική ομάδα».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Αγωνιστικής Αναρρίχησης (IFSC) ανακοίνωσε πως ήρθε σε επαφή με τη Ρεκάμπι και «προσπαθεί να επιβεβαιώσει τα γεγονότα». «Η IFSC θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση όπως εξελίσσεται μετά την άφιξή της στο Ιράν. Η ασφάλεια των αθλητών είναι κορυφαίας σημασίας και η IFSC υποστηρίζει το δικαίωμά τους στην ελευθερία του λόγου», προσθέτει η διεθνής ομοσπονδία, διευκρινίζοντας επίσης στην ανακοίνωσή της ότι ήρθε σε επαφή με την Ιρανική Ομοσπονδία Αναρρίχησης.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Πάντως, οι διαδηλώσεις στους δρόμους δεν είναι καλή στρατηγική για να εναντιωθείς στην κυβέρνηση του Ιράν, είπε η πρώτη Ιρανή που συμμετείχε σε επίσημο αγώνα πυγμαχίας, έπειτα από την Ιρανική Επανάσταση του 1979, Σαντάφ Καντέμ μετά την αναστάτωση που προκάλεσε η Ρεκάμπι. «Φοβάμαι για την ζωή των διαδηλωτών, επειδή η κυβέρνηση στην Τεχεράνη είναι πολύ ισχυρή» συμπλήρωσε η Καντέμ. 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA