Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Ντάουνινγκ Στριτ μόλις ανακοίνωσε ότι ο Τζέρεμι Χαντ διορίστηκε εκ νέου υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας. Την ανακοίνωση αυτή έκανε το γραφείο του Σούνακ σήμερα το απόγευμα. Ο Τζέρεμι Χαντ διορίστηκε στη θέση του πριν από 11 ημέρες από τη Λιζ Τρας. Ο Χαντ είναι περισσότερο ευθυγραμμισμένος με το οικονομικό όραμα του Ρίσι Σούνακ απ' ό,τι με εκείνο της Λιζ Τρας.  Ο διορισμός του πιθανότατα στοχεύει εν μέρει στη διατήρηση της ηρεμίας των αγορών. 

Διαβάστε ακόμη: Τζο Μπάιντεν: Αποκάλεσε τον Ρίσι Σούνακ, «Ρασί Σανούκ»

Ο 55χρονος Χαντ, ένας έμπειρος πολιτικός που έχει υπάρξει στο παρελθόν υπουργός Υγείας και Εξωτερικών, ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών στα μέσα Οκτωβρίου, προκειμένου να κατευνάσει την θύελλα που προκλήθηκε στις αγορές από το οικονομικό πρόγραμμα της Λιζ Τρας και του προκατόχου του, του Κουάζι Κουάρτενγκ. Μετά τον διορισμό του ακύρωσε σχεδόν όλες τις φοροελαφρύνσεις που είχε εξαγγείλει ο Κουάρτενγκ και προειδοποίησε ότι θα έρθουν «δύσκολα μέτρα».

Υπουργός Δικαιοσύνης και αναπληρωτής πρωθυπουργός ο Ντόμινικ Ράαμπ στην κυβέρνηση του Ρίσι Σούνακ

Ο Ντόμινικ Ράαμπ θα είναι αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Δικαιοσύνης της Βρετανίας στην κυβέρνηση του Σούνακ. Έτσι, ο πιστός υποστηρικτής του Ρίσι Σούνακ επιστρέφει στις παλιές του θέσεις. Επί Μπόρις Τζόνσον, ο πρώην δικηγόρος Ράαμπ ήταν επίσης αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Δικαιοσύνης. Όταν ο κ. Τζόνσον ήταν στο νοσοκομείο με COVID, ήταν ο Ράαμπ που ανέλαβε τη διοίκηση της χώρας.

Ο Τζέιμς Κλέβερλι παραμένει υπουργός Εξωτερικών

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι ο Τζέιμς Κλέβερλι διορίστηκε εκ νέου υπουργός Εξωτερικών. Ο Κλέβερλι είναι ο πρώτος υποστηρικτής της Liz Truss που παρέμεινε στη θέση του υπό τον νέο πρωθυπουργό, γράφει το Sky News.

Ο Μπεν Γουάλας παραμένει υπουργός Άμυνας

Αν και αυτή τη φορά υποστήριξε τον Μπόρις Τζόνσον, ο Μπεν Γουάλας διατήρησε τη δουλειά του και παραμένει υπουργός Άμυνας. Είναι ένας από τους λίγους που διατήρησαν τη δουλειά τους τόσο κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του Τζόνσον όσο και της Τρας - και τώρα του Σούνακ.

Ποιοι έμειναν έξω από την κυβέρνηση Σούνακ

Ο υπουργός Επιχειρήσεων Jacob Rees-Mogg, ο υπουργός Παιδείας Kit Malthouse, ο υπουργός Δικαιοσύνης Brandon Lewis, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουαλίας Robert Buckland και ο υπουργός Περιβάλλοντος Ranil Jayawardena ήταν μεταξύ των 11 που εκδιώχθηκαν από την κορυφαία ομάδα της κυβέρνησης.

Ο Υπουργός Οικισμού, Κοινοτήτων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Ηνωμένου Βασιλείου Σάιμον Κλαρκ, η υπουργός Εργασίας και Συντάξεων Κλόε Σμιθ και ο πρόεδρος των Συντηρητικών Τζέικ Μπέρι έχουν επίσης καθαιρεθεί, ενώ η υπεύθυνη για την κομματική πειθαρχεία Γουέντι Μόρτον έφυγε για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα. Ο Σούνακ αναμένεται να βρει μια «μεγάλη δουλειά» για την αντίπαλό του Πένυ Μορντόντ, καθώς και για τη Σουέλα Μπρέιβερμαν. Οι εικασίες αυξάνονται για μια επιστροφή της Μπρέιβερμαν στο Υπουργείο Εσωτερικών, μόλις μια εβδομάδα αφότου παραιτήθηκε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA