Μενού
  • Α-
  • Α+

Ρωσικό δικαστήριο απέρριψε την Τρίτη την έφεση της Αμερικανίδας σταρ του μπάσκετ του WNBA, Μπρίτνεϊ Γκράινερ, κατά της ποινής φυλάκισης εννέα ετών για κατοχή και λαθρεμπόριο φιαλίδιων ατμίσματος που περιείχαν λάδι κάνναβης. Η Γκράινερ και οι δικηγόροι της είχαν ζητήσει αθώωση ή τουλάχιστον μείωση της ποινής της, καθώς υποστηρίζουν πως είναι δυσανάλογη με το αδίκημα που διέπραξε και σε αντίθεση με τη ρωσική δικαστική πρακτική. 

Διαβάστε ακόμη: Φυσικό αέριο: Δεν τα βρήκαν στη Σύνοδο των υπουργών Ενέργειας - Εκτακτο Συμβούλιο στις 24 Νοεμβρίου

Ο προεδρεύων δικαστής είπε ότι η ετυμηγορία επικυρώθηκε «χωρίς αλλαγές» εκτός από την καταμέτρηση του χρόνου που εκτίστηκε σε προφυλάκιση ως μέρος της ποινής της. Η Γκράινερ, δύο φορές χρυσή Ολυμπιονίκης, συνελήφθη στις 17 Φεβρουαρίου σε αεροδρόμιο της Μόσχας, μια εβδομάδα προτού η Ρωσία στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, και η υπόθεσή της αναπόφευκτα εξετάστηκε με φόντο την επακόλουθη κρίσης στις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας. Η επιτετραμμένη των ΗΠΑ στη Μόσχα, Ελίζαμπεθ Ρουντ, που παρευρέθηκε στην ακρόαση, χαρακτήρισε την ποινή «υπερβολική και δυσανάλογη».

Η Γκράινερ υποστηρίζει ότι χρησιμοποίησε ιατρική κάνναβη για να ανακουφίσει τον πόνο της από μια σειρά τραυματισμών. Τόσο η χρήση για ψυχαγωγικούς σκοπούς όσο και η ιατρική χρήση κάνναβης απαγορεύονται στη Ρωσία. Όταν ρωτήθηκε αν είχε καταλάβει την ετυμηγορία, απάντησε απλώς «Ναι».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA