Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένας Ιρανός, ο οποίος έφερε τον τίτλο του «πιο βρόμικου ανθρώπου στον κόσμο» καθώς δεν είχε πλυθεί για δεκαετίες, πέθανε σε ηλικία 94 ετών. Ο Αμού Χατζί, ο οποίος είχε να πλυθεί πάνω από 50 χρόνια, πέθανε την Κυριακή στο χωριό Ντετζγκάχ, της επαρχίας Φαρς, στο νότιο Ιράν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Irna το οποίο και επιβεβαίωσε το θάνατό του. Σύμφωνα με έναν ντόπιο αξιωματούχο τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο, ο Χατζί, ο οποίος ήταν ανύπανδρος (φυσιολογικό θα πει κάποιος), απέφευγε να πλυθεί από φόβο «μην αρρωστήσει» καθώς κάποια στιγμή φαίνεται να αποφάσισε πως το μπάνιο, τα αφρόλουτρα, τα σαμπουάν και άλλες τέτοιες «διαβολικές» εφευρέσεις θα του μείωναν δραστικά το προσδόκιμο ζωής του. 

Ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με θέμα τη ζωή του και τίτλο «Η Παράξενη Ζωή του Αμού Χατζί», γυρίστηκε το 2013, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. «Για πρώτη φορά, πριν από μερικούς μήνες, χωρικοί τον πήγαν στις τουαλέτες για να πλυθεί», μετέδωσε το Irna. Ο Αμού Χατζί μπορεί να μισούσε το νερό αλλά λάτρευε το τσιγάρο και κάπνιζε μανιακά πολλά μαζί. Όταν του τελείωναν τα τσιγάρα, απλώς έβαζε περιττώματα ζώων στο πίπες του αντί για καπνό.Έβρισκε τα ρούχα του σε κάδους σκουπιδιών, ενώ έφτιαχνε τα μαλλιά και το μούσι μόνος του αλλά και αυτό με όχι πολύ συμβατικό τρόπο. Δηλαδή, δε χρησιμοποιούσε ψαλίδι, αλλά το έκανε με γυμνή φλόγα, καίγοντας τις τρίχες στο επιθυμητό μήκος μαλλιών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA