Μενού
  • Α-
  • Α+

Το γαλλικό Κοινοβούλιο ανέστειλε τη σημερινή του συνεδρίαση, έπειτα από το σκάνδαλο ρατσιστικής επίθεσης που δέχτηκε ο βουλευτής Κάρλος Μαρτέν Μπιλονγκό από μέλος του ακροδεξιού κόμματος της Μαρίν Λεπέν!  Συγκεκριμένα, την ώρα που το μέλος του αριστερού κόμματος «Ανυπόταχτη Γαλλία» βρισκόταν στο βήμα, ο ακροδεξιός βουλευτής του φώναξε «Πήγαινε πίσω στην Αφρική μαύρε», όπως κατήγγειλε στο Twitter το κόμμα του Μπιλονγκό.  «Η ακροδεξιά παραμένει αυτό που ήταν πάντα: ρατσιστική και εμετική. Πρέπει να υπάρξει μια αντίστοιχη ποινή άμεσα» ήταν η απάντηση του κόμματος. 

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία: Εξαλλος ο Ερντογάν με Σολτς - «Η Γερμανία να επιστρέψει στην ουδετερότητα»

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Το ακροδεξιό κόμμα σχολίασε ότι ο βουλευτής του, Γκρεγκουάρ ντε Φουρνάς δεν στόχευε με τα λόγια του τον συνάδελφο, αλλά τους μετανάστες που βρίσκονταν πάνω στα καράβια των μη κυβερνητικών οργανώσεων. «Μιλούσε προφανώς για τους μετανάστες που μεταφέρονται με τα πλοία των ΜΚΟ. Η πολεμική που προκλήθηκε από τους πολιτικούς μας αντιπάλους...δεν θα παραπλανήσει τους Γάλλους», ανέφερε η Μαρίν Λεπέν σε tweet της.

Ο βουλευτής Μπιλονγκό είχε πολύ διαφορετική άποψη και χαρακτήρισε το σχόλιο «ντροπιαστικό». «Σήμερα, με έστειλαν πίσω στο χρώμα του δέρματός μου. Γεννήθηκα στη Γαλλία. Είμαι Γάλλος βουλευτής», είπε χαρακτηριστικά.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Ο Στεφάν Σεζουρνέ, ο επικεφαλής του κεντρώου κόμματος του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, είπε ότι ο ντε Φουρνάς θα πρέπει να παραιτηθεί, ενώ η αριστερή συμμαχία «Nupes» θεωρεί ότι πρέπει να αποβληθεί από το κοινοβούλιο. «Ο Εθνικός Συναγερμός έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο σήμερα. Αυτή η ρατσιστική προσβολή είναι χαρακτηριστική της ακροδεξιάς: στιγματίστε τους με βάση το χρώμα του δέρματός τους, διχάστε τον γαλλικό λαό», ανέφερε στην ανακοίνωσή της. Ο Εθνικός Συναγερμός έχει 89 βουλευτές και είναι το δεύτερο σε δύναμη κόμμα στο γαλλικό κοινοβούλιο.

«Δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό στην δημοκρατία μας. Το Γραφείο του Εθνικού Κοινοβουλίου θα συνεδριάσει και θα αποφασίσει για τις δέουσες κυρώσεις», δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά το επεισόδιο η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA