Η διαδικτυακή υποδομή της Ελλάδας έχει δεχθεί κυβερνοεπίθεση ως απάντηση στην υποστήριξη του ΝΑΤΟ και δράση κατά της Ρωσίας, ανέφερε η ομάδα χάκερ Killnet στο κανάλι της στο Telegram σύμφωνα με δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Ria Novosti! «Αποκλείουμε την κρατική διαδικτυακή υποδομή της Ελλάδας για βοήθεια στο ΝΑΤΟ και προδοσία της Ρωσίας!» έγραψαν οι χάκερ. Ισχυρίζονται ότι μπλόκαραν τους προσωπικούς λογαριασμούς όλων των χρηστών στην Ελλάδα (σσ: άγνωστο τι ακριβώς εννοούν με τη συγκεκριμένη φράση), όλες τις υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και το έργο της εθνικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Cosmote. Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του Ria Novosti στόχοι τους έγιναν οι διαδικτυακοί τόποι του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Άμυνας και του ελληνικού στρατού.
«Τίποτα προσωπικό, συμβάλλετε στο θάνατο του λαού μας - Συμβάλλουμε στο θάνατο του δικού σας! [...] Η Ελλάδα βοηθά τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, το Killnet βοηθά την Ελλάδα να γίνει η φτωχότερη χώρα στην ΕΕ», σχολίασε η οργάνωση. Προηγουμένως, χάκερ Killnet πραγματοποίησαν επιθέσεις DDoS στον ιστότοπο της Βουλγαρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, στις ιστοσελίδες 14 αμερικανικών αεροδρομίων, στις ιστοσελίδες κυβερνητικών υπηρεσιών της Μολδαβίας και σε άλλους κρατικούς πόρους του Διαδικτύου των χωρών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Η φιλορωσική ομάδα hacking, με το όνομα Killnet, εμφανίστηκε τον Μάρτιο του 2022. Το όνομά της προήλθε από ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται για τη διεξαγωγή επιθέσεων DDoS (Distributed Denial of Service). Μια επίθεση DDoS κατακλύζει έναν διακομιστή - στόχο με τεράστια διαδικτυακή επισκεψιμότητα, εμποδίζοντας τους χρήστες να συνδεθούν σε ιστότοπους και ν’ αποκτήσουν πρόσβαση σε υπηρεσίες.
- Χείμαρρος η Κανέλλη: «Έχετε ανεχθεί τέτοιες π@π@ρες πολιτικών, και ζητάτε τις πηγές του Κουτσούμπα;»
- Politico: Ο ΠΟΥ κάνει «σχέδιο Β» για πυρηνικό ολοκαύτωμα - «Το χειρότερο σενάριο, αν ο πόλεμος επεκταθεί»
- Η λειτουργία του Instagram που σταματάει από τον Μάιο και προβληματίζει τους χρήστες
- Τι απαντά η Ντόρα Μπακογιάννη για την ομοιότητα της Μαρίκας Μητσοτάκη με τη Μαρία Σάκκαρη
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.