Μενού
  • Α-
  • Α+

«Ο κύκλος των χαμένων προβάτων»! Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε ένα μυστήριο περιστατικό στην Κίνα, κατά το οποίο κοπάδι προβάτων κάνει έναν συμμετρικό κύκλο επί 12 ημέρες σερί. Το βίντεο με τις παράξενες εικόνες ανάρτησε στο Twitter την Τετάρτη η κινεζική People’s Daily, σύμφωνα με την οποία τα πρόβατα είναι καλά στην υγεία τους και πως η αιτία της συμπεριφοράς τους παραμένει ένα μυστήριο. Τα πρόβατα βρίσκονται σε κίνηση από τις 4 Νοεμβρίου.

Ορισμένοι υποψιάζονται ότι η συμπεριφορά των προβάτων μπορεί να προκαλείται από τη νόσο λιστερίωση (Listeriosis). «Αρχικά, τα ζώα που επηρεάζονται δεν έχουν όρεξη, δείχνουν αδιάθετα και αποπροσανατολισμένα. Μπορεί να προωθούνται σε κάποια γωνία, να ακουμπούν σε σταθερά αντικείμενα ή να κάνουν κύκλους», σύμφωνα με το Merck Manual.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Σημειώνεται, ότι η Λιστερίωση είναι μια σοβαρή λοίμωξη (ζωονόσος), η οποία προκαλείται από την κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων από το βακτηρίδιο Listeria monocytogenes (Λιστέρια η μονοκυτταρογόνος), και προκαλεί σοβαρή κλινική εικόνα στα νεογνά, στους ενήλικες με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα και σοβαρές επιπλοκές στα έμβρυα (οι έγκυες γυναίκες εκδηλώνουν ήπια νόσο).

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA