Μενού
  • Α-
  • Α+

Πρωτοφανής λαχτάρα για μία δημοσιογράφο από την Αργεντινή καθώς έπεσε θύμα κλοπής σε... ζωντανή μετάδοση ενώ έκανε ρεπορτάζ στο Κατάρ για το Μουντιάλ 2022, με τους επιτήδειους να κλέβουν από την τσάντα της χρήματα και έγγραφα. Συγκεκριμένα, η Dominique Metzger έκανε μετάδοση από την περιοχή Κορνίς της Ντόχα λίγο πριν από τον πρώτο αγώνα του Μουντιάλ μεταξύ Κατάρ και Ισημερινού, όταν διαπίστωσε ότι την είχαν κλέψει. Μιλώντας μετά το περιστατικό, είπε ότι ανέφερε το συμβάν στην τοπική αστυνομία και εξεπλάγη από την απάντηση των αρμοδίων.

Χαρακτηριστικά, η δημοσιογράφος ανέφερε στο δίκτυό της Todo Noticias (TN) ότι αξιωματούχοι υποσχέθηκαν να ταυτοποιήσουν τον ύποπτο και ότι η ίδια θα μπορούσε να... επιλέξει την τιμωρία για τον φερόμενο ληστή. «Είχα τη μικρή μου τσάντα πάνω μου με όλα τα πράγματα που χρειάζεται κανείς, το πορτοφόλι μου, τα κλειδιά του δωματίου μας στο ξενοδοχείο μας, μερικές χαρτοπετσέτες», είπε σε έναν παρουσιαστή του δικτύου TN. «Και χόρευες, σωστά;» τη ρώτησε εκείνος με τη ρεπόρτερ να απαντά. «Ναι, χόρευα με το πλήθος και είμαι σίγουρη ότι ήταν εκείνη τη στιγμή που κάποιος άνοιξε το φερμουάρ της τσάντας και μου πήρε το πορτοφόλι». Ενώ η κλοπή δεν καταγράφηκε από την κάμερα, πλάνα την έδειξαν να χορεύει ανάμεσα σε ένα πλήθος με την τσάντα της να κρέμεται στο πλάι της. «Δεν το κατάλαβα εκείνη τη στιγμή, ξέρεις ότι είσαι ζωντανά στον αέρα, με μουσική και πλήθη γύρω σου... Οπότε δεν έδωσα σημασία. Αφού τελείωσα το live, ήθελα να πάρω το πορτοφόλι μου για να αγοράσω ένα μπουκάλι νερό και μετά κατάλαβα ότι δεν το είχα», θυμάται.

Σε μια προσπάθεια πάταξης του εγκλήματος, το Κατάρ έχει εγκαταστήσει χιλιάδες κάμερες γύρω από τα νεόδμητα γήπεδά του, καθώς και 15.000 κάμερες υψηλής ανάλυσης σε κάθε στάδιο, με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου. Υπάρχουν επίσης κάμερες σε όλο το μήκος της Κορνίς, ενός παραλιακού δρόμου που εκτείνεται για περισσότερα από τέσσερα μίλια κατά μήκος του κόλπου της Ντόχα. Το τουρνουά ελέγχεται μέσω ενός κέντρου ελέγχου τύπου NASA από το οποίο - για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο - και τα οκτώ στάδια μπορούν να παρακολουθούνται ταυτόχρονα από το προσωπικό, το οποίο μπορεί να κάνει ζουμ σε έναν μόνο οπαδό.

Η Dominique Metzger είπε πως όταν πήγε στις Αρχές για να αναφέρει την κλοπή του πορτοφολιού της, αρχικά την αγνόησαν λόγω του ότι ήταν γυναίκα. Είπε ότι την έδιωξαν αφού της είπαν ότι το πορτοφόλι της θα «εμφανιστεί» κάποια στιγμή. «Οι άνδρες αστυνομικοί δεν ενδιαφέρονται να καταγράψουν το πρόβλημά σου», είπε. «Μόλις έφτασα στο αστυνομικό τμήμα, με πήγαν σε άλλο μέρος όπου υπήρχαν μόνο γυναίκες. Ρώτησα γιατί ήμουν εκεί και μου είπαν πως, καθώς είμαι γυναίκα, πρέπει να υπάρχει μία αστυνομικός που θα με βοηθήσει».

Μόλις την είδε μια αστυνομικός, η δημοσιογράφος είπε ότι ήταν σοκαρισμένη από αυτά που της είπαν. «Η στιγμή που μου έπαιρναν τη δήλωση ήταν συγκλονιστική. Μου είπαν, "Τι θέλεις να κάνει η δικαιοσύνη για αυτό; Θα βρούμε το πορτοφόλι... Έχουμε κάμερες παντού, κάμερες υψηλής τεχνολογίας και θα βρούμε τον κλέφτη με τεχνολογία ανίχνευσης προσώπου. Ποια θέλεις να είναι η ποινή του δράστη όταν βρεθεί;». Η δημοσιογράφος είπε ότι ρώτησε τους αστυνομικούς για τι πράγμα μιλούσαν. Εκείνοι της απάντησαν ρωτώντας: «Θέλεις να τον καταδικάσουμε σε φυλάκιση πέντε ετών ή να απελαθεί;. Μου ζήτησαν να αποφασίσω. Τους είπα ότι θέλω μόνο το πορτοφόλι μου πίσω, δεν θα πάρω την απόφαση για το δικαστικό σύστημα», είπε στο TN.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA