Μενού
  • Α-
  • Α+

Μονάδες των ουκρανικών και των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων συνεχίζουν να εμπλέκονται σε σφοδρές μάχες στη βιομηχανική περιοχή Ντονμπάς (ανατολική Ουκρανία), σύμφωνα με το ουκρανικό γενικό επιτελείο. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κιέβου, ο ρωσικός στρατός επικεντρώνεται στις πόλεις Αβντιίβκα και Μπαχμούτ. Παράλληλα, οι ρωσικές δυνάμεις «αμύνονται ενεργά», με άρματα μάχης, όλμους και πυροβολικό, καθώς δέχονται επιθέσεις από τον ουκρανικό στρατό στους τομείς των πόλεων Κούπιανσκ, Λίμαν, Νοβοπάβλιβκα και Ζαπορίζια.

Παράλληλα, ενισχύουν τις αμυντικές γραμμές τους σε νότιους τομείς της Ουκρανίας. Δημοσιογραφικές πληροφορίες κάνουν λόγο για σφυροκόπημα των ρωσικών γραμμών στον νότο από το ουκρανικό πυροβολικό. Από την άλλη, ρωσικές πηγές κάνουν λόγο περί «νίκης» των δυνάμεων της Μόσχας στην Μαρίνκα. Οι πληροφορίες αυτές είναι αδύνατο να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο. Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα κλείσει αυτή την εβδομάδα εννέα μήνες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA