Μενού
  • Α-
  • Α+

Πρόκειται για την διαφήμιση της χρονιάς (τουλάχιστον)... Πασίγνωστος οίκος μόδας ένωσε Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο για το προϊόν της (κι ας έγινε γνωστό λίγο αργότερα ότι φωτγοραφήθηκαν σε διαφορετικά δωμάτια). Αυτό που έγινε σαφές τις τελευταίες ημέρες, όμως, είναι πως τα πιόνια στην σκακιέρα-βαλίτσα δεν είναι τοποθετημένα τυχαία.  Σχολιάζοντας την viral φωτογραφία, λάτρεις του σκακιού έσπευσαν να σχολιάσουν ότι η τοποθέτηση των πιονιών «αντιγράφει» την παρτίδα που έπαιξαν δύο grandmaster Magnus Carlsen και Hikaru Nakamura στο τουρνουά σκακιού της Νορβηγίας το 2017. Ο εμβληματικός σκακιστικός αγώνας έληξε ισόπαλος. 

Ο Hikaru Nakamura έγραψε χαρακτηριστικά, από την πλευρά του: «Και αναρωτιόμουν γιατί αυτές οι θέσεις στο σκάκι μου είναι τόσο γνώριμες». «Η δεύτερη μεγαλύτερη μάχη της εποχής μας μιμούμενη τη μεγαλύτερη», σημείωσε ο Magnus Carlsen. Με αυτόν τον τρόπο, οι εμπνευστές φέρεται να επιθυμούν να παραλληλίσουν την μακροχρόνια αντιπαλότητα μεταξύ Ρονάλντο και Μέσι, και την αναμενόμενη συζήτηση που πυροδοτείται για το ποιος είναι ο καλύτερος από τους δύο. Πάντως, οι συνωμοσιολόγοι λένε πως μιας και ο Magnus κρίθηκε ο καλύτερος σκακιστής όλων των εποχών και ο Ρονάλντο αναπαριστά τη θέση του, η συνέχεια έχει γραφτεί!

https://www.instagram.com/p/ClJqW1ZtmIl/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ακόμη,η σκακιέρα στην οποία έλαβε χώρα η «μάχη» μόνο τυχαία δεν επιλέχθηκε. Για τους παρατηρητικούς είναι εύκολο να δει κανείς πως το ίδιο brand έχει κατασκευάσει τη θήκη στην οποία μεταφέρεται το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

https://www.instagram.com/p/ClL9phDrC84/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πελέ και Ντιντί οι προκάτοχοι

Λίγες ημέρες μετά από την κυκλοφορία της η Μποταφόγκο έβαλε τα πράγματα στη θέση τους! Η ιστορική ομάδα της Βραζιλίας παρουσίασε μια φωτογραφία από την δεκαετία του 50' στην οποία ο Πελέ και ο Ντιντί παίζουν σκάκι. Φυσικά εκείνη η φωτογραφία δεν ήταν διαφημιστική. «Τα σημερινά αστέρια αντιγράφουν και εμπνέονται από ασπόμαυρο Ντιντί και τον βασιλιά Πελέ» γράφει η Μποταφόγκο. Ο Ντιντί μαζί με τον Πελέ κέρδισαν το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1958 και το 1962. Ο Πελέ συνέχισε στην εθνική Βραζιλίας και πήρε και το τρόπαιο το 1970. Ο Ντιντί είχε παίξει και στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά ο Πελέ δεν είχε δοκιμάσει ποτέ στην Ευρώπη. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Ο Αργεντίνος και ο Πορτογάλος θα προσπαθήσουν να κερδίσουν το μοναδικό μεγάλο τρόπαιο που λείπει από το παλμαρέ τους. Ο Λιονέλ Μέσι έχει δηλώσει ότι αυτό θα είναι το τελευταίο του Μουντιάλ και ο Κριστιάνο Ρονάλντο είπε πρόσφατα ότι εάν κερδίσει την κούπα στο Κατάρ θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA