Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς συνέστησε στους πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια στην Τουρκία και ειδικότερα στην Άγκυρα. Στις συστάσεις αυτές προχώρησε προειδοποιώντας για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων. «Θέλω να προειδοποιήσω τους πολίτες ότι σύμφωνα με πληροφορίες των υπηρεσιών ασφαλείας ενδέχεται να πραγματοποιηθούν τρομοκρατικές επιθέσεις τις επόμενες εβδομάδες. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες αφορούν την πρωτεύουσα της Τουρκίας, την 'Αγκυρα», δήλωσε ο Ντάτσιτς στο πρακτορείο ειδήσεων Tanjug. Πρόσθεσε δε ότι ο κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων ισχύει κι για άλλες περιοχές της Τουρκίας.

Σερβία: «Αποφύγετε δημόσιους χώρους με πολύ κόσμο», λέει το ΥΠΕΞ στους πολίτες που βρίσκονται στην Τουρκία

Ο Ίβιτσα Ντάτσιτς συνέστησε επίσης στους πολίτες που βρίσκονται ήδη στην Τουρκία να αποφεύγουν σημεία των πόλεων που θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχο τρομοκρατών. «Οι πολίτες μας που βρίσκονται ήδη εκεί θα πρέπει να αποφεύγουν δημόσιους χώρους με πολύ κόσμο όπως πεζόδρομους, σταθμούς μετρό, σταθμούς λεωφορείων και τρένων και άλλα σημεία όπου υπάρχει πολυκοσμία», επισήμανε ο Ντάτσιτς. Ανέφερε ότι η προειδοποίηση αυτή δεν έχει να κάνει με την ίδια τη Τουρκία με την οποία - όπως είπε- η Σερβία έχει φιλικές σχέσεις, αλλά αποτελεί υποχρέωσή του να μοιραστεί με τους πολίτες τέτοιου είδους πληροφορίες των υπηρεσιών ασφαλείας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA