Δεν θα μπορούσε μια τέτοια ποικιλία να μην έχει την δική της μέρα, το chardonnay είναι τόσο σύνθετο και τόσο γοητευτικό που δεν αποτελεί τυχαία την ποικιλία όλων των wine lovers. Εμείς εντοπίσαμε στην Αθήνα που θα πιούμε στην υγεία της και πριν αποκαλύψουμε τις λεπτομέρειες γνωρίζουμε το μαγαζί που θα ανοίξει δυο πολύ ωραία κρασιά.
Λίγα λόγια για το Σπουργίτι

Ποιος είπε ότι δεν μπορούμε να βρούμε hot all day spot εκτός κέντρου; Αρκεί να «πεταχτούμε» μέχρι τη γειτονιά της Ηλιούπολης σε έναν outsider δρόμο και να δοκιμάσουμε τον speciality καφέ της Μαρίας, τις sexy επιλογές σε κρασιά του Νέου Κόσμου και τις trendy μείξεις της ομάδας.
Το Σπουργίτι είναι ο ορισμός του locality που μας ιντριγκάρει να επιστρέψουμε στις γειτονιές μας για καφέ και ποτό high level. Κάθε εβδομάδα το μαγαζί φιλοξενεί μια διαφορετική χώρα του καφέ ως guest και δημιουργεί νέες εμπειρίες και γεύσεις σε black και white coffee.
Ιδιαίτερη μνεία βέβαια αξίζουν τα cocktails που είναι λίγα και πολύ καλά! Η νέα λίστα ποντάρει στα αρωματικά gin and tonic και στα hit της εποχής, τα aperitivo. Στη πρώτη περίπτωση έχουμε φοβερά ντουέτα, όπως το Nikka gin με berry tonic ή το Haymans gin με Lavdanum tonic.

Από την άλλη στα aperitivo πρωταγωνιστεί το εξαιρετικό ελληνικό βερμούτ vamma σε δροσερές και πολύ νόστιμες εκδοχές, σαν το sunshine spritz με το βερμούτ, το ρούμι flore de cana 12, το Paragon rue berry και τελευταία πινελιά φρεσκάδας το indian tonic.
Οι ετικέτες της γιορτής
Το κλίμα που δημιουργεί το Σπουργίτι ακόμα και καθημερινή που το επισκεφτήκαμε είναι πολύ happy και παρεΐστικο. Ο μινιμαλιστικός χώρος αλλά και οι άνθρωποι του αποπνέουν κάτι ζεστό, οικείο και φιλόξενο, πολύ σωστό σκηνικό για να απολαύσεις κρασί και ακόμα περισσότερο για να γιορτάσεις μια ποικιλία ευχάριστη, tropical, αρωματική και γευστική όπως το chardonnay.
Το Σπουργίτι μάλιστα θα γιορτάσει για τρεις ολόκληρες μέρες από την Πέμπτη 22 Μαΐου, που είναι η επίσημη παγκόσμια μέρα του Chardonnay μέχρι το Σάββατο 24 Μαΐου.

Αν και η ποικιλία κατάγεται από την Γαλλία, πλέον καλλιεργείται σχεδόν σε ολόκληρο τον πλανήτη. Στο μαγαζί της Ηλιούπολης θα μπορέσουμε να γευτούμε δυο συναρπαστικές ετικέτες, που μας βγάζουν από τα συνηθισμένα. Μια παιχνιδιάρικη από την Ισπανία, το Tapaz, που ζευγαρώνει τη γαλλική ποικιλία με το ισπανικό macabao και μια πληθωρική Coral Reef από την Αυστραλία που αυτή τη φορά την ντουετάρει με το semillon.
To Tapaz προέρχεται από ένα από τα καλύτερα οινοποιεία της περιοχής Vino de Pago και μοσχομυρίζει εσπεριδοειδή, ενώ το Coral Reef έρχεται από ένα οινοποιείο που συνέχεια ανεβαίνει σε δημοφιλία και βρίσκεται ψηλά στο wine searcher. H μύτη του είναι γεμάτη με εξωτικές νότες μάνγκο, λίτσι και ανανά.
Τα δυο κρασιά που προσγειώθηκαν στην Ελλάδα από την Skyspirits θα γεμίσουν με αρώματα το Σπουργίτι που έχει φροντίσει να τα συνδυάσει με φοβερά ελληνικά τυριά και αλλαντικά.
Σημειώστε το πιο σημαντικό. Η γιορτή θα τρέχει όλη μέρα, άλλωστε και το μεσημέρι είναι ότι πρέπει για ένα ποτήρι καλό κρασί με γευστικά τυριά και θα έχει και bonus καθώς με το κάθε ποτήρι tapaz ή coral reef το δεύτερο θα το προσφέρει το Σπουργίτι.
Διστόμου 8, Ηλιούπολη
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.