Η πάντα ανήσυχη ομάδα του βραβευμένου Line Athens bar, με υποκινητές τους συνήθεις ύποπτους Βασίλη Κυρίτση και Νίκο Μπάκουλη διοργανώνουν το Artisanal Line Up, μια ποικιλόμορφη εμπειρία, που παίζει με όλες τις αισθήσεις μας και ενώνει Έλληνες παραγωγούς,προϊόντα που βγαίνουν από τη γη και αρχές όπως είναι η βιοποικιλότητα, με μερικά από τα πιο σημαντικά bar του πλανήτη και μας ιντριγκάρουν να το παρακολουθήσουμε.

Το ενδιαφέρον και η δουλειά που έχουν κάνει γύρω από τη βιωσιμότητα είναι άλλωστε γνωστή. Είναι οι πρώτοι που εισήγαν τον όρο εφαρμόζοντας στην πράξη στα bar τους την αξιοποίηση των υλικών από την αρχή μέχρι το τέλος.
Πέρα όμως από την επαναχρησιμοποίηση των προιόντων προχώρησαν ειδικά στη περίπτωση του Line και σε άλλες πρακτικές συνεργαζόμενοι με μικρούς παραγωγούς ανά την Ελλάδα. Τα καινοτόμο κρασιά από φρούτα και βότανα που σερβίρουν είναι ένα τέτοιο παράδειγμα.
Τώρα όσο αφορά την εκδήλωση που έρχεται είναι αλήθεια ότι κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ξανά σε ελληνικό έδαφος.

Δεν είναι μόνο που θα υποδεχτούμε στην πόλη κορυφαία bar σαν το Hero από το Ναιρόμπι, το De Vie από το Παρίσι, το Moebius από το Μιλάνο,το Svanen από το Όσλο, το Hope & Sesame από το Guangzhou και το El Gallo Altanero από την Γουαδαλαχάρα είναι ότι όλα αυτά, μαζί με το line, θα συμπράξουν από τη μια σε ενέργειες που φέρνουν στο προσκήνιο ανθρώπους που καλλιεργούν την γη και από την άλλη σε συζητήσεις που κεντράρουν σε νέους τρόπους βιώσιμης παραγωγής.
Το project αφουγκράζεται απόλυτα τον παλμό και τις ανάγκες της εποχής για καλλιέργειες και παραγωγές που σέβονται το περιβάλλον αλλά και για συνέργειες που προβάλουν τον άνθρωπο που επενδύει στην ανάδειξή του terroir και στην προώθηση της τοπικότητας.

H προχωρημένη συνάντηση φιλοξενείται στον uber χώρου του Μεταλλουργείο στην Πειραιώς, ο οποίος θα μεταμορφωθεί εξολοκλήρου σε ένα εργαστήρι ικανό να παρακινήσει όλες τις αισθήσεις μας.
Για το πρωί στις 11:00 έχει στηθεί ένα round table ομιλιών που έχουν ως αντικείμενο τις κλιματικές αλλαγές και τη βιοποικιλότητα: Οι καλεσμένοι ομιλητές, bartenders, παραγωγοί και οινοποιοί θα παρουσιάσουν τις προκλήσεις και ευκαιρίες, που κρύβουν αυτές οι αλλαγές. Ανάμεσα τους θα ακούσουμε τον Θάνο Γεωργιλά τον οινοποιό του επιτυχημένου T- Oinos και τον Κωνσταντίνο Καλπαξίδη τον νέο Metaxa master.

Το βράδυ από τις 20:00 το σκηνικό θα αλλάξει τελείως, τη σκυτάλη θα πάρουν τα αναγνωρίσιμα bars φτιάχνοντας το κάθε ένα μια συνταγή στην οποία πρωταγωνιστεί το υλικό ενός Έλληνα οινοπαραγωγού. Συγκεκριμένα πηγή έμπνευσης για τους βραβευμένους bartenders θα είναι το ρόδι της Rooby Farm, το μέλι της οικογένειας Σαββιδάκη, τα σύκα της Askada Farm, τα μήλα του Malus Garden και η τομάτα της Izampo farm.
Εμείς δεν θα έχουμε μόνο την ευκαιρία να γευτούμε το εκάστοτε ποτό αλλά θα μπορέσουμε να το απολαύσουμε με όλες τις αισθήσεις μας στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους.
Έτσι ο ήχος των μελισσών θα συνοδεύει τη μείξη με το μέλι, ένα εντυπωσιακό οπτικοακουστικό υλικό θα προβάλλεται εκεί που θα ετοιμάζεται το cocktail με το ρόδι και στο χώρο που θα μπαίνει το σύκο στο shaker, θα προστίθεται στο σώμα μας και ως άρωμα.

Στη περίπτωση του μήλου θα ενεργοποιηθεί και η αφή μας, ενώ στην ντομάτα και το παντζάρι θα πίνουμε και θα χαζεύουμε μια φωτογραφική έκθεση που αποθανατίζει και τα δύο.
Τι πρέπει να γνωρίζετε για την εκδήλωση για να μην τη χάσετε: Οι ομιλίες το πρωί είναι από τις 11 έως τις 2 και η είσοδος είναι ανοιχτή και δωρεάν για όλους. Για το βράδυ τα bar θα σερβίρουν τα ιδιότυπα ποτά μέχρι τις 23:00. Θα πρέπει όμως να έχει προμηθευτεί το βραχιολάκι εισόδου και την μάρκα για το cocktail. Πληροφορίες γι αυτά στο τηλέφωνο 2117507185
20 Μαΐου 2025 |Μεταλλουργείο, Πειραιώς 127
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.