Μενού
Παρέλαση για τη 28η Οκτωβρίου
Ελληνική σημαία κατά τη διάρκεια παρέλασης | ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Συγκινητικές στιγμές καταγράφηκαν σήμερα σε Αγρίνιο και Καλαμαριά αντίστοιχα, όπου παιδιά με οπτική αναπηρία συμμετείχαν στην παρέλαση για τη 28η Οκτωβρίου στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για τη συμπερίληψη.

Ειδικότερα, στο Αγρίνιο, στη Γαβαλό Μακρυνείας, θερμό χειροκρότημα έλαβε σύμφωνα με το Agrinionews ο Ιωάννης Παπαθανασίου, μαθητής της Α' Γυμνασίου και παιδί με ολική απώλεια όρασης, ο οποίος συμμετείχε στους εορτασμούς για τη 28η Οκτωβρίου.

Μάλιστα, ήταν παραστάτης στην παρέλαση, στέλνοντας έτσι το δικό του μήνυμα συμπεριληπτικότητας για τα παιδιά με αναπηρίες. Δηλώσεις έκανε, μεταξύ άλλων, ο διευθυντής του σχολείου, Βασίλειος Δανιάς.

«Ως Διευθυντής της σχολικής μονάδας θα ήθελα να συγχαρώ τον Γιάννη και να του πω ότι πρωτίστως ήταν μεγάλη τιμή για την σχολική κοινότητα Γυμνασίου Γαβαλούς Αγρινίου η συμμετοχή του στην παρέλαση» είπε.

Παρέλαση για τη 28η Οκτωβρίου στο Αγρίνιο
Μαθητής με απώλεια όρασης συμμετείχε στην παρέλαση στο Αγρίνιο | Agrinionews.gr

28η Οκτωβρίου: Το μήνυμα του μικρού Λέανδρου από την Καλαμαριά

Στην παρέλαση για τη 28η Οκτωβρίου στην Καλαμαριά συμμετείχε, μεταξύ άλλων, και ο μικρός Λέανδρος ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο που έδωσε το παρών στις εκδηλώσεις.

Ο 11χρονος Λέανδρος ένα παιδί-μαχητής στη ζωή, που από τα 2,5 έτη έχει χάσει την όρασή του, παρήλασε με τους συμμαθητές του από το 17o Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς και έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα κατά του αποκλεισμού των ατόμων με αναπηρίες.

Μετά την παρέλαση ο Λέανδρος Παπαχαραλαμπίδης μίλησε στην ΕΡΤ για το πώς ένιωσε. «Εγώ ένιωσα ότι απλώς έκανα το χρέος μου, ότι μπόρεσα και έκανα παρέλαση με όλα τα παιδιά του σχολείου μου. Εύχομαι όλα τα παιδιά με κάποια απώλεια να μπορούν κι εκείνα να συμμετέχουν στις παρελάσεις τους», αναφέρει ο ίδιος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA