Μενού
  • Α-
  • Α+

Ειδικότερα, ζήτησε τη δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από κοινού και κατ'  εξακολούθηση, η οποία προέρχεται από πράξεις χρηματισμού σε βάρος των οκτώ στελεχών της εταιρείας Novartis ΕΛΛΑΣ και για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας σε βάρος των γιατρών.

Η ποινική δίωξη αφορά σε συνολικά δέκα προγράμματα της εταιρείας Novartis τη χρονική περίοδο 2008-2015 μέσω των οποίων με τη μέθοδο των συμβουλευτικών υπηρεσιών και κλινικών μελετών και της καθοδηγούμενης συνταγογράφησης αποτυπώνονται οι παράνομες πρακτικές που ακολουθούσε η εταιρεία μέσω χιλιάδων ιατρών.

Όπως έγινε γνωστό, το σκέλος αυτό της προκαταρκτικής είχε φτάσει στο στάδιο παροχής εξηγήσεων από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα ήδη από το Σεπτέμβριο του 2019.

Λόγω όμως των αλλεπάλληλων προσφυγών εκ μέρους των εμπλεκόμενων αλλά και των δικονομικών ζητημάτων που προέκυψαν περί κανονισμού αρμοδιότητας, τα οποία επιλύθηκαν αφού προηγουμένως έφτασαν στον Άρειο Πάγο, οι εξηγήσεις τους δόθηκαν πριν από λίγες ημέρες και πλέον η έρευνα  για τη Novartis ολοκληρώθηκε.

Το μόνο σκέλος που μένει ανοικτό είναι αυτό που αφορά στην αποτίμηση των στοιχείων για τα δύο από τα δέκα εναπομείναντα πολιτικά πρόσωπα, των Άδωνι Γεωργιάδη και τον Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Σημειώνεται ότι η κ. Τουλουπάκη ασκεί τα καθήκοντά της καθώς ακόμη δεν έχει εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα για τη παύση της , μετά την πρόσφατη  συνένωση της Εισαγγελίας Διαφθοράς και της  Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος.