Μενού
  • Α-
  • Α+

«Δεν έχω ιδέα γι αυτό που μου λέτε. Μήπως ήταν καμία που δυσκολευόταν να περάσει το μάθημα; Βρήκε αυτό τον τρόπο ας πούμε για να με εκδικηθεί; Συνήθως με τα παιδιά είχα την καλύτερη σχέση. Εκδρομές μαζί τους πήγαινα. Εγώ αυτό τώρα το ακούω σαν... Τι να πω», είπε ο καθηγητής στον ALPHA.

Σε ερώτηση για το αν καλούσε τις φοιτήτριες στο γραφείο του για να περάσουν το μάθημα απάντησε: «αυτά τα πράγματα νομίζω είναι πέρα από κάθε λογική, ή πολύ δύσκολος ήμουν ή περνούσα αβέρτα όποιον περνούσε από το γραφείο μου. Είναι δυνατόν να γίνονταν τέτοια πράγματα; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Απλούστατα το μάθημα ήταν δύσκολο, προσπαθούσα να τα βοηθήσω τα παιδιά και αν καμιά φορά έβλεπα ότι κάποιος δυσκολευόταν να το περάσει, του έλεγα να έρθει στο γραφείο να δει το γραπτό του να του εξηγήσω τα θέματα όσες φορές θέλει για να προετοιμαστεί την επόμενη φορά. Το γραφείο μου ήταν ανοιχτό, δεν υπήρχε κάτι το κρυφό. Τους έκανα ιδιαίτερα μαθήματα μέσα στην αίθουσα. Έλεγα όποιος δεν ήξερε να έρθει να δείξω τις απαντήσεις των θεμάτων».

Για τις γυναίκες που κατήγγειλαν ότι τις χάιδευε στην πλάτη και τους άφηνε υπονοούμενα για να τις βοηθήσει λέει «ε όχι και τέτοια, όχι και τέτοια. Εάν υπήρξε κάποια οικειότητα στο εργαστήριο να ακουμπήσω στην πλάτη. Πώς νιώθεις με τα παιδιά σου; Νιώθεις μια στενή οικειότητα και θες να τα βοηθήσεις. Το να ακουμπήσεις κάποιον στην πλάτη είναι υπονοούμενο;».

«Τέτοια πράγματα δεν έκανα ποτέ. Σεβόμουν τις κοπέλες όπως σέβομαι τα παιδιά μου, όπως και εγώ θα ήθελα να σέβονται τα παιδιά μου», επεσήμανε.

«Το να λες στον άλλο, όταν βλέπεις ότι δυσκολεύεται “έλα στο γραφείο να σου εξηγήσω πως πρέπει να διαβάσεις για να περάσεις”, δεν είναι κακό. Αυτό το έκανα σε όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα αν ήταν αγόρια ή κορίτσια. Απέναντι σε εμένα ήταν συνάδελφοι, στον ίδιο χώρο, ένας διάδρομος μας χώριζε», ισχυρίστηκε.

Για τη φοιτήτρια που κατήγγειλε ότι έδωσε το μάθημα δέκα φορές και εγκατέλειψε τη σχολή ενώ κατάφερε να πάρει πτυχίο όταν συνταξιοδοτήθηκε, ο καθηγητής απαντά: «είναι μια κυρία που έχει και παιδάκι νομίζω. Η συγκεκριμένη κοπέλα τώρα μου ήρθε στο μυαλό. Ήταν μια ταλαιπωρημένη κοπέλα η οποία είχε παντρευτεί, είχε χωρίσει και είχε ένα παιδάκι. Την λυπόμουν και της έλεγα “έλα βρε κοπέλα μου να σου πω τι θα διαβάζεις ακριβώς για να περάσεις το μάθημα να μην ταλαιπωρείσαι εσύ, κρίμα, έχεις και παιδάκι να μεγαλώσεις”. Ούτε ήρθε στο γραφείο μου καμιά φορά, ποτέ δεν ήρθε, ποτέ. Την είδα μία φορά τυχαία στο δρόμο και της είπα “που είσαι, γιατί δεν έρχεσαι να δώσεις το μάθημα, έλα να σε βοηθήσω”. Τη συνάντησα μία φορά και από τότε δεν παρουσιάστηκε ξανά. Της είπα “έλα να σε βοηθήσω όσο μπορώ, είναι κρίμα, είσαι παλιά” και η ίδια είχε πει πως είναι παντρεμένη και έχει παιδάκι. Αν είναι δυνατόν. Σας το λέω ειλικρινά, ορκίζομαι στα παιδιά μου. Από τότε που την είδα δεν την έχω ξανασυναντήσει».

Για την καταγγελία του φοιτητή που ισχυρίστηκε ότι μαζί με τη σύντροφό του έδωσαν λευκή κόλλα επειδή ήταν δύσκολα τα θέματα και τότε ο καθηγητής έπιασε την κοπέλα από τη μέση και της ζήτησε να περάσει από το γραφείο, απαντά: «αν είναι δυνατόν, αυτά τα πράγματα είναι πρωτάκουστα. Είναι δυνατόν μπροστά στον κόσμο να πάρω την άλλη από τη μέση και να της πω “έλα από το γραφείο μου”. Αν είναι δυνατόν, αν είναι δυνατόν. Αυτοί που δυσκολεύτηκαν, σημαίνει ότι εγώ ήθελα κάτι από αυτούς; Αν είναι δυνατόν».

Φωτογραφία αρχείου

Διαβάστε Ακόμα 

«Τσουνάμι» στο ΑΠΘ - Πάνω από 100 οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA