Μενού
  • Α-
  • Α+

Μιλώντας στην ΕΡΤ3, αποκαλύπτει πως ήδη 15 κοπέλες έχουν προβεί σε τέτοιες καταγγελίες, ενώ αυτές αφορούν τρεις συνολικά καθηγητές της σχολής που πλέον είναι στη σύνταξη.

Παράλληλα, τα όσα αναφέρει για τους λόγους που δεν προχώρησε νωρίτερα στην καταγγελία, δείχνουν με τον χειρότερο τρόπο το πως αντιμετωπίζει η ίδια η κοινωνία τέτοιες περιπτώσεις.

«Δε μίλησα τότε γιατί εκτός από το νεαρό της ηλικίας μου, η κάθε γυναίκα θεωρώ πως η ίδια θα κρίνει πότε θα μιλήσει. Η κοινωνία δεν είναι ακόμη έτοιμη ούτε να την ακούσει ούτε να την πιστέψει. Άλλωστε νομίζω πως οι έρευνες λένε ότι το θύμα αποκαλύπτει αυτό το τραγικό γεγονός έως και αρκετά χρόνια μετρά το συμβάν» λέει χαρακτηριστικά.

Ενώ συμπληρώνει πως: «Δυστυχώς και αυτό είναι το τραγικό δεν μπορείς να το αποδείξεις αυτό. Συνήθως οι θύτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτό δεν αποδεικνύεται και φροντίζουν να κακοποιούν σεξουαλικά τις γυναίκες σε πολύ κρυφά, σκοτεινά ή απόμερα μέρη. 

Ο μόνος τρόπος για να το αποδείξεις είναι με αυτόπτη μάρτυρα που στην πλειονότητα των περιπτώσεων δεν υπάρχει».

Ερωτώμενη για το τι θα έλεγε στην κόρη της, λέει ξεκάθαρα πως: «Θα της έλεγα όπως ήδη της λέω, διότι είναι στην ηλικία των 11 ετών και τα παιδιά σήμερα σε αυτή την ηλικία γνωρίζουν πολύ καλά και τι συμβαίνει παραέξω και ότι είναι παράνομες πράξεις. Θα της έλεγα λοιπόν να προσέχει τον εαυτό της, να θέτει μόνη της τα όρια του σώματός της και ασφαλώς να προασπίζεται την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητά της. Τα όρια του καθενός τα θέτει ο κάθε ένας και η κάθε μία μόνη της. Ζητάμε από κοπέλες που θέλουν να μοιραστούν τις μαρτυρίες τους να μην ντρέπονται, να μη διστάσουν γιατί είμαστε ενωμένες και θα είμαστε δίπλα τους».

Διαβάστε ακόμα

Πύργος: Γυναίκα κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση από αντιδήμαρχο

Ρόδος: Σάλος με χυδαία ανάρτηση για τη δημοσιογράφο που κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA