Μενού
  • Α-
  • Α+

Στον Συνήγορο του Πολίτη έχει διαβιβαστεί, για περαιτέρω διερεύνηση, η διοικητική δικογραφία για τον θάνατο του 26χρονου Βασίλη Μάγγου, ένα μήνα μετά την κακοποίησή του από αστυνομικούς στο Βόλο, τον Ιούλιο του 2020, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο της Ελληνική Αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι στην υπόθεση αυτή αναφέρθηκε σήμερα στην Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, μετά από επιστολή που έλαβε από τον πατέρα του 26χρονου.

Στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ τονίζεται ότι η ΕΔΕ που διενεργήθηκε για την υπόθεση «ολοκληρώθηκε σε χρόνο συντομότερο από τον συνήθως απαιτούμενο χρόνο παρόμοιων υποθέσεων» και παραδόθηκε στο Αρχηγείο στις 23-2-2021.

Σημειώνεται ότι ο θάνατος του 27χρονου Βασίλη Μάγγου στο Βόλο είχε πυροδοτήσει μια σειρά από ερωτήματα και αντιδράσεις.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Σε συνέχεια της από 14-07-2020 Ανακοίνωσης, σχετικά με την κατάληξη 26χρονου ημεδαπού στον Βόλο, ανακοινώνεται ότι η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διενεργήθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, ολοκληρώθηκε την 23-02-2021 και υποβλήθηκε στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αντίγραφα της διοικητικής δικογραφίας, με το συνημμένο φωτογραφικό και βιντεοληπτικό υλικό, διαβιβάστηκαν άμεσα στον Συνήγορο του Πολίτη για τα περαιτέρω.

Σημειώνεται ότι η διοικητική διερεύνηση, παρά την πολυπλοκότητα της υπόθεσης, ολοκληρώθηκε σε χρόνο συντομότερο από τον συνήθως απαιτούμενο χρόνο παρόμοιων υποθέσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα:

Τσελέντης: Μετασεισμός τα 5,2 Ρίχτερ στην Ελασσόνα

Κέρκυρα: Μεγάλη φωτιά σε κρουαζιερόπλοιο που είναι δεμένο στο λιμάνι

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.