Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην εξέδρα των επισήμων θα βρίσκεται ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν με τη σύζυγό του Μπριζίτ, ο διάδοχος του θρόνου της Μεγάλης Βρετανίας πρίγκιπας Κάρολος με τη σύζυγό του Καμίλα, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν.

Όπως ανέφερε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ, η παρέλαση θα είναι επιβλητική και θα περιλαμβάνει και μαχητικά αεροσκάφη. 

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ,  προβλέπονται ελεύθεροι σκοπευτές στα ψηλά κτίρια, ενώ «αποστειρωμένοι» θα είναι οι γύρω δρόμοι για πεζούς και αυτοκίνητα μπροστά και γύρω από τη Βουλή (Όθωνος, Βασιλίσσης Σοφίας, Β. Όλγας, Καραγιώργη Σερβίας, Αμερικής, Ξενοφώντος, Σουρή, Βουκουρεστίου).

Μέχρι 50 άτομα θα βρίσκονται στην εξέδρα, με μάσκες και αποστάσεις, ενώ ασφαλώς δεν θα υπάρχουν πουθενά πολίτες. Οι έλεγχοι θα γίνονται όχι μόνο με χερσαίες αστυνομικές δυνάμεις, αλλά και με ελικόπτερα και drones.

Οι σταθμοί του μετρό θα παραμείνουν κλειστοί. Τέλος, θα εκπονηθεί ένα ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο για την αποτροπή ακτιβιστικών ενεργειών.

Διαβάστε ακόμα:

Δοκιμαστικές πτήσεις μαχητικών στην Αττική - Κάνουν πρόβες για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Η Σία Αναγνωστόπουλου διαφωνεί με τη στρατιωτική παρέλαση - Στήριζε τη συγκέντρωση της Νέας Σμύρνης