Μενού
  • Α-
  • Α+

Μέσα στο έτος έρχεται η προκήρυξη για την πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών στο ΕΣΥ όπως έγινε γνωστό από κοινές δηλώσεις του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη.

Διαβάστε επίσης:Κορονοϊός: Γιατί δεν πετάμε τις μάσκες - «Κλειδί» στη διαχείριση τα τοπικά lockdown

Την περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού οι οποίες θα φτάσουν τις 4.000, ανακοίνωσαν με κοινή τους δήλωση ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω διαδικασίας ΑΣΕΠ και θα έχει προκηρυχθεί εντός του τρέχοντος έτους.

Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση των δύο υπουργών:

«Όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνηση προχωρά στην περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με 4.000 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών, πρωτίστως από όσους υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία. Οι νοσηλευτές αυτοί θα προσληφθούν με διαδικασίες ΑΣΕΠ, μέσω διαγωνισμού που θα προκηρυχθεί εντός του τρέχοντος έτους.

Ειδικά για τους νοσηλευτές που υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία, θα προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση. Είναι η ελάχιστη αναγνώριση της συνεισφοράς τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η στήριξη των δομών υγείας θα συνεχίσει να είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση και αποτελεί παρακαταθήκη για το Εθνικό Σύστημα Υγείας του 21ου αιώνα».

Τι θα γίνει με τα βαρέα και ανθυγιεινά για το νοσηλευτικό προσωπικό

Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης σε πρόσφατες δηλώσεις του αναφέρθηκε στο θέμα της ένταξης των νοσηλευτών στα βαρέα και ανθυγιεινά παραπέμποντας στο πόρισμα της ειδικής επιτροπής που εξετάζει το θέμα για όλους τους εργαζομένους. Ακόμα ο υφυπουργός υπογράμμισε με νόημα ότι: «η κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της, τις υποσχέσεις της και είναι συνεπής στις όποιες ανακοινώσεις κάνει».