Λαμπροί είναι και φέτος οι εορτασμοί στην κωμόπολη Προκόμι της Εύβοιας για τη μνήμη του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου. Το ιερό σκήνωμά του παραμένει άφθαρτο και υπάρχουν πολλές μαρτυρίες που κάνουν λόγο για τη βοήθεια που προσφέρει στην ίαση ασθενών.
Διαβάστε ακόμη: Εορτολόγιο: Ποιος γιορτάζει σήμερα Πέμπτη 27 Μαΐου
Όπως κάθε χρόνο πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν - ιδιαίτερα νεότεροι- να μεταβούν πεζή από τη Χαλκίδα βασίζοντας απόσταση 50 περίπου χιλιομέτρων, ενώ τα χρόνια πριν από την πανδημία πολλοί διανυκτέρευαν εντός του Ιερού Ναού προσευχόμενοι και συμμετέχοντες στην ιερά αγρυπνία και την πρώτη θεία Λειτουργία.
Παρακολουθήστε το ιερό προσκύνημα μέσα από το διαδικτυακό κανάλι της Ορθόδοξης Εκκλησιαστικής Τηλεόρασης.
- Πυροβολισμοί σε ΕΦΚΑ: Αυτός είναι ο 89χρονος «πιστολέρο» - Τι ρούχα φορά σύμφωνα με μαρτυρίες
- Ελπίδα Μαζαράκη: Πέθανε η γνωστή ηθοποιός - Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα
- «Ακόμα και εμείς οι Βούλγαροι πάμε Ελλάδα» - Διαφήμιση του βουλγαρικού τουρισμού κατέληξε σε φιάσκο
- Έμεινε άυπνος για 11 μέρες, έσπασε το Ρεκόρ Γκίνες, αλλά άρχισε να πληρώνει το τίμημα 30 χρόνια μετά
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.