Ένα εντυπωσιακό και σπάνιο φαινόμενο σχηματίστηκε στον ουρανό της Λάρισας, το απόγευμα της Δευτέρας (21/6).
Συγκεκριμένα, η συννεφιά, μαζί με την ηλιοφάνεια που επικρατούσε, σχημάτισε ένα περίεργο «σμήνος» από σύννεφα που μόνο ως απόκοσμο μπορεί να χαρακτηριστεί. Πολλοί μάλιστα ήταν αυτοί που απαθανάτισαν το σπάνιο αυτό φαινόμενο τραβώντας βίντεο ή φωτογραφίες.
Τι είναι τα σύννεφα mammatus
Όπως αναφέρει το meteo-thessalia, ο συγκεκριμένος σχηματισμός νεφών ονομάζεται mammatus και τον συναντάμε συνήθως στην Αμερική και όχι τόσο συχνά στην χώρα μας. Το όνομα των νεφών προέρχεται από τη λατινική λέξη «mamma» που σημαίνει «μαστός» ή «στήθος».
Τα σύννεφα Mammatus συνήθως προάγγελοι επερχόμενης καταιγίδας ή κάνουν την εμφάνισή τους μετά την καταιγίδα, αποτελούνται από πάγο και εκτείνονται για πολλά μίλια.
Δείτε βίντεο από τοπικά ΜΜΕ:
- Ό αμήχανος διάλογος Νόαμ Τσόμσκι και Τζεφ Επστάιν για τα ελληνικά μνημόνια
- Δανδουλάκη: «Από τα 32 χρόνια με τον Πλωρίτη, τα 20 ήμασταν εγώ, εκείνος και η γυναίκα του»
- Δημοσκόπηση Alpha: Η δεξαμενή των ψηφοφόρων της Μαρίας Καρυστιανού - Πόσοι θα ψήφιζαν ένα νέο κόμμα
- Μητσοτάκης: «Όσο υπάρχει το casus belli η Τουρκία δεν μπορεί να έχει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.