Ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε την ανάκληση κατεψυγμένου φιλέτου κοτόπουλο καθώς βρέθηκε σαλμονέλα. Σύμφωνα με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, μια συγκεκριμένη παρτίδα από κατεψυγμένο φιλέτο κοτόπουλο με χώρα προέλευσης της Ολλανδία, αποσύρεται από τα ράφια των καταστημάτων για επαγγελματίες.
Όπως αναφέρει ο ΕΦΕΤ στο προϊόν βρέθηκε σαλμονέλα και όσοι πολίτες το έχουν ήδη αγοράσει δεν πρέπει να το καταναλώσουν.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ αναφέρει:
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2021, προέβη σε δειγματοληψία προϊόντος με στοιχεία: Παρασκεύασμα από φιλέτο στήθους κοτόπουλου χωρίς κόκαλο και δέρμα κατεψυγμένο σε πλαστικό περιέκτη 1000 gr περίπου, με ημερομηνία παραγωγής / κατάψυξης 07/04/2021 και ημερομηνία ανάλωσης 07/10/2022, που παράγεται στην Ολλανδία, (ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: N.VRIESEKOOP BV ΟΛΛΑΝΔΙΑ Biestkampweg 2, 5249 JV Rosmalen Netherlands, NL 5582 EG.), με την εμπορική ονομασία «IQF VRIESEKOOP» και διατίθονταν από την επιχείρηση «ΜΑΡΤ ΚΑΣ & ΚΑΡΥ» και σε συνεργασία με το Εργαστήριο Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων Θεσσαλονίκης του ΕΦΕΤ διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. στο ανωτέρω δείγμα.
Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (η απεικόνιση του οποίου αποτυπώνεται στην παρακάτω) να μην το καταναλώσουν.
- Επέλαση Σεφερλή στην πρεμιέρα του στο Mega και άνετη πρωτιά
- Καλαμαριά: «Κλειδί» στην υπόθεση οι απολογίες των φίλων του 20χρονου - Τι είπε στο Reader ο θείος του 23χρονου
- Πόσο ασφαλή είναι τα social media για έναν ανήλικο σήμερα; Φτιάξαμε λογαριασμό και το διαπιστώσαμε μόνοι μας
- Tα 2 ελληνικά νησιά που αυτό το καλοκαίρι επιβάλλουν αυστηρούς κανόνες για να μην «βουλιάξουν»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.