Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνολικά 51 φωτιές εκδηλώθηκαν το Σάββατο σε όλη τη χώρα όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την έκτακτη ενημέρωσή του για τις πυρκαγιές.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στον Βαρνάβα: Στην μάχη και το Beriev 200 – Πύρινα μέτωπα σε Ασπρόπυργο, Βόλο και Εύβοια

Όπως ανέφερε το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Εύβοια, στη φωτιά στα Νέα Στύρα που συνεχίζει να καίει αλλά δεν απειλεί κατοικίες και υποδομές. Στην περιοχή εκκενώθηκε προληπτικά ο οικισμός Νημποριό μετά από μήνυμα που εστάλη στους κατοίκους από το 112.

Μάλιστα, στην περιοχή μεταβαίνει με το ελικόπτερο του Συντονιστικού της Πυροσβεστικής το «Φλόγα 3», ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Βαρνάβα και τη φωτιά που ξέσπασε το πρωί, οι ισχυροί άνεμοι δυσκόλεψαν τις επιχειρήσεις με τις φλόγες να φτάνουν ως τις αυλές σπιτιών, ωστόσο πλέον η εικόνα είναι πολύ καλύτερη αν και υπάρχουν μικρές εστίες. Στο έργο κατάσβεσης επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές επίγειες δυνάμεις με 7 αεροσκάφη συμπεριλαμβανομένου και το ρωσικό Beriev-200. Στο σημείο βρίσκεται από το μεσημέρι ο κ. Στέφανος Κολοκούρης και επιβλέπει τις επιχειρήσεις κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Σε ό,τι έχει να κάνει με Ασπρόπυργο και Ελευσίνα, επεσήμανε ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί κι εκεί, αν και νωρίτερα οι φλόγες πλησίασαν βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Για τη φωτιά στο Βόλο ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι ελέχθηκε μέσα σε μια ώρα. 

Φωτιά στον Βαρνάβα: Βίντεο από το πύρινο μέτωπο

Η πυροσβεστική εξέδωσε βίντεο από τι προσπάθειες των εναέριων μέσων στην περιοχή, που φαίνεται να έχουν περιορίσει την έκταση της φωτιάς. Πυκνοί άσπροι καπνοί από μία περιοχή γεμάτη πεύκα καλύπτουν τον ουρανό, ενώ από το βίντεο μπορεί να δει κανείς και τις ρίψεις νερού σε δύσβατες περιοχές.

Η φωτιά στον Βαρνάβα, σύμφωνα με μαρτυρίες ξεκίνησε γύρω στις 11:00 από κολόνα της ΔΕΗ. Μάλιστα λίγη ώρα πριν από την εκδήλωση της πυρκαγιάς στην περιοχή σημειώθηκε διακοπή ρεύματος.