Μενού
  • Α-
  • Α+

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (12/7), μετά από απόφαση των γιατρών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού, αφαιρέθηκε η τραχειοστομία στην οποία είχε υποβληθεί ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, ο οποίος νοσεί από κορονοϊό

Ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου, που είχε υποστεί σηπτικό σοκ, πλέον είναι σε καλύτερη κατάσταση και -όπως αναφέρουν οι θεράποντες ιατροί- αναμένεται να παραμείνει για παρακολούθηση στην Εντατική του Ευαγγελισμού για λίγες ημέρες μέχρι να θεωρηθεί ασφαλές να λάβει εξιτήριο.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες, ο Εφραίμ έχει πλήρη διαύγεια και επικοινωνεί με το περιβάλλον του ενώ στο νοσοκομείο βρίσκεται από τις 28 Μαΐου αφού βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και στις 4 Ιουνίου είχε διασωληνωθεί. Μάλιστα, η υγεία του μοναχού είχε επιδεινωθεί εξαιτίας επιπλοκών που οφείλονταν σε λοιμώξεις της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, με την κατάσταση της υγείας του να θεωρείται κρίσιμη. Τελικά, ο ηγούμενος Εφραίμ απέφυγε τα χειρότερα και αναμένεται σύντομα να λάβει εξιτήριο από την ΜΕΘ.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της Μονής Βατοπεδίου αναφέρεται:

«Μετά την σημερινή αποσωλήνωση ο Γέροντας θα παραμείνει στη ΜΕΘ για λίγες ημέρες για παρακολούθηση από τους θεράποντες ιατρούς του.

Ο Γέροντας έχει πλήρη διαύγεια και επικοινωνεί με το περιβάλλον του.

Θυμίζουμε ότι ο Γέροντας Εφραίμ βρίσκεται στον Ευαγγελισμό από τις 28 Μαΐου αφού βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό ενώ στις 4 Ιουνίου οι γιατροί είχαν κρίνει αναγκαία την διασωλήνωσή του ».