Ισχυρός σεισμός «ταρακούνησε» την Κρήτη στις 05:07 το πρωί του Σαββάτου (24/7). Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν μεγέθους 4.8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, είχε εστιακό βάθος 13.3 χιλιόμετρα, με επίκεντρο 23 χιλιόμετρα Νότια Νοτιοανατολικά του Ηρακλείου.
Η σεισμική δόνηση είχε διάρκεια και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Στις 05:32 ακολούθησε ασθενέστερη σεισμική δόνηση μεγέθους 3.5 Ρίχτερ.
Από την πλευρά του το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο αναφέρει πως ο σεισμός ήταν μεγέθους 4.9 Ρίχτερ, 29 χιλιόμετρα Νότιο Νοτιοανατολικά του Ηρακλείου, με 10 χιλιόμετρα εστιακό βάθος.
- Γυναικοκτονία στη Δράμα: Οι επισκέψεις του ζευγαριού σε ψυχολόγο και το κλινικό «προφίλ» του 50χρονου
- Κρίνο και Αγκάθι: Η ιστορία και οι πρωταγωνιστές της νέας σειράς
- Μητσοτάκης από Βούλα: «Πολλοί νομίζουν ότι κάνω προεκλογική εκστρατεία - Το 2027 οι εκλογές»
- Βραζιλία: Το ανατριχιαστικό στόρι της 21χρονης που σκοτώθηκε σε «rope jumping»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.