Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που κορυφώνεται η εθνική προσπάθεια θωράκισης του πληθυσμού μέσω του εμβολιασμού για να ανασχεθεί το 4ο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, υψώνοντας τείχος ανοσίας στη μετάλλαξη «Δέλτα», οι αντιεμβολιαστές εντείνουν την παρουσία τους μέσω συνεχών διαδηλώσεων. Και αν οι θεωρίες συνωμοσίας, που αποτελούν το βασικό «ιδεολογικό» πυρήνα των κινητοποιήσεων αυτών, κατατάσσονται στη σφαίρα της γραφικότητας, με την επιστήμη να έχει επανειλημμένως τοποθετηθεί, τα όσα ακούστηκαν στην κεντρική συγκέντρωση το περασμένο Σάββατο στο Σύνταγμα κινούνται σε επικίνδυνα μονοπάτια. 

«Ο Φαίδων καλεί τους Ελληνες». Ανταποκρινόμενοι σε αυτό το κάλεσμα του καρδιολόγου Φαίδωνα Βόβολη, αντιεμβολιαστές, αρνητές του κορονοϊού και ετερόκλητες ομάδες, που διαδηλώνουν κατά της απόφασης της συντεταγμένης Πολιτείας να προστατεύσει τη δημόσια υγεία από την πανδημία, μαζεύτηκαν έξω από τη Βουλή. Η συγκέντρωση που διοργάνωσε ο Φαίδων Βόβολης, ως επικεφαλής του πολιτικού κόμματος, «Ελεύθεροι Ξανά», πραγματοποιήθηκε ανήμερα της 47ης επετείου της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Εντός του Προεδρικού Μεγάρου η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, αλλά και οι εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών τιμούσαν την επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας και έξω από τη Βουλή, δείχνοντας με το δάχτυλο το κτίριο του Κοινοβουλίου, ο Φαίδων Βόβολης, επευφημούμενος από τους συγκεντρωμένους, που δεν τηρούσαν κανένα μέτρο προστασίας κατά του κορονοϊού, έλεγε τα ακόλουθα: «Απέναντί μας θα είναι μόνιμα αυτοί και κάποια στιγμή σύντομα, γιατί έχω την πληροφορία ότι σύντομα θα προκηρύξουν και εκλογές, γιατί δεν μπορεί να κρατήσει αυτός ο άνθρωπος μέσα, είναι η ώρα για την ειρηνική τους αποχώρηση. Δεν θέλω βίαιη αποχώρηση γιατί αυτό είναι εις βάρος του οποιουδήποτε, εις βάρος και του λαού μας. Εάν φτάσει όμως το απροχώρητο δεν τους εγγυόμαστε τίποτα. Δεν τους εγγυόμαστε τη βία, την οποία προάγουν γιατί αυτό που κάνουν κάθε μέρα είναι βία».

https://www.youtube.com/watch?v=Q-2OuFbOv-I?start=514

Η αναφορά περί «βίας» προκάλεσε τον ενθουσιασμό των συγκεντρωμένων, οι οποίοι εν χορώ ξεκίνησαν να φωνάζουν το σύνθημα, «Να καεί, να καεί, το μπ... η Βουλή». Νωρίτερα κατά την ομιλία του ο διοργανωτής του συλλαλητηρίου, ο οποίος συνοδευόταν από άνδρες εντυπωσιακής σωματικής διάπλασης, που φορούσαν λευκά μπλουζάκια, είχε αναφερθεί σε «ελικόπτερα»: «Δεν μπορεί η ιατρική φασιστοκρατορία να παραμείνει στη χώρα μας. Πρέπει να τελειώνουμε άμεσα. Είπα για ελικόπτερα αλλά δεν τα ήθελα και τόσο γρήγορα. Θέλω να περιμένω. Θέλω να είναι πιο βασανιστικό για τον Κυριάκο και την παρέα τους. Τα ελικόπτερα δεν τα ζητώ τόσο άμεσα είναι καλοκαίρι. Αφήστε τους λίγο ακόμα». 

Τα εμβόλια κατά του κορονοϊού και η φιλοδοξία για πολιτική καριέρα

Με όχημα τη μη υποχρεωτικότητα των εμβολίων, των μασκών και του lockdown ο καρδιολόγος Φαίδων Βόβολης φιλοδοξεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Αλλωστε, το διθυραμβικό βίντεο της άφιξης του στον χώρο της προσυγκέντρωσης στην Ομόνοια, που φιλοξενείται στην προσωπική σελίδα του στα social media, φανερώνει τις πολιτικές φιλοδοξίες του. «Μια ίωση, ένα διαφαινόμενο σύστημα προώθησης ανελευθεριών, μια αλλοίωση της ζωής μας αλλά και των αρχών αυτής με ταυτόχρονη υποχώρηση στις πάγιες εθνικές μας θέσεις και μια διάλυση της οικονομίας και της καθημερινότητας του Έλληνα έγινε αιτία ώστε μια μεγαλειώδης αντίδραση υγιώς σκεπτόμενων ανθρώπων από κάθε γωνιά της χώρας», όπως αναφέρει ο ίδιος οδήγησε στη δημιουργία του φορέα «Ελεύθεροι Ξανά». 

https://www.youtube.com/watch?v=ASMBP6TzkbA

Εκκινώντας λοιπόν από τον κορονοϊό και από τα εμβόλια ο Φαίδων Βόβολης, ο οποίος στέλνει μέσω διαδικτύου τελεσίγραφα πάλης ενάντια στον «σύγχρονο φασισμό» και «αποτίναξης του ζυγού της νέας τάξης πραγμάτων», θέλει να κυβερνήσει αυτόν τον τόπο αποσκοπώντας, σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματός του, στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του ελληνικού λαού και της εμπέδωσης της ελληνικής συνείδησης ως στοιχείου ενότητας και δύναμης, ακολουθώντας τις διαχρονικές και πανανθρώπινες αξίες του Καλού και αγαθού, της Αλληλεγγύης, της Δικαιοσύνης, της Ισονομίας, της Αρετής, της Φιλοτιμίας, της Αυτοθυσίας για την Πατρίδα, της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Αειφόρου Ανάπτυξης, της Δια Βίου Μάθησης και της Εργασίας αφετέρου στη διασφάλιση της Εθνικής μας Κυριαρχίας, δια της αποτροπής απώλειας της εδαφικής μας ακεραιότητας από κάθε επίδοξο εισβολέα, φανερό ή λανθάνοντα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.