Μενού
  • Α-
  • Α+

Το κύμα καύσωνα που «χτυπά» τη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες και σύμφωνα με τα δελτία καιρού θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα, είναι το θέμα συζήτηση στη σημερινή (στις 11:30) ευρείας σύσκεψης στο στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά με κεντρικό θέμα τον βέλτιστο συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων και την καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών του ισχυρού κύματος καύσωνα που αναμένεται να πλήξει τη χώρα.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν, επίσης, από πλευράς Πολιτικής Προστασίας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο Γενικός Διευθυντής Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβος Θεοδώρου.

Επιπλέον, θα συμμετάσχουν οι Περιφερειάρχες των 13 Περιφερειών της χώρας, εκπρόσωποι της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΕ), της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΕΚΑΒ, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), καθώς και του ΔΕΔΔΗΕ.

Καύσωνας: Σε επιφυλακή οι τεχνικοί της ΔΕΗ

Εξάλλου, σε κατάσταση επιφυλακής προκειμένου να αντιμετωπίσουν ό,τι κι αν συμβεί σε ό,τι αφορά τις αυξημένες ανάγκες ηλεκτροδότησης το δύσκολο δεκαήμερο του καύσωνα είναι οι τεχνικοί της ΔΕΗ, όπως λέει ο πρόεδρος Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ Κώστας Μανιάτης, ο οποίος συνέστησε, μιλώντας στο OPEN, στους καταναλωτές να περιορίσουν όσο μπορούν την ταυτόχρονη χρήση πολλών ηλεκτρικών συσκευών.