Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο «χορό» των Ρίχτερ η Νίσυρος καθώς μέσα σε πολύ λίγες ώρες έγιναν τέσσερις σεισμοί. Ο τελευταίος σεισμός ήταν «ασθενής», είχε μέγεθος 4,3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και καταγράφηκε στον θαλάσσιο χώρο 29 χιλιόμετρα νότια - νοτιοδυτικά της Νισύρου, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας. 

Πρόκειται για τον τέταρτο κατά σειρά σεισμό που ανακοινώνει το Ινστιτούτο από το βράδυ του Σαββάτου, με τον τρίτο της ακολουθίας αυτής, που καταγράφηκε στις 07:31, να είναι ο ισχυρότερος: Ο σεισμός αυτός είχε μέγεθος 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 22 χλμ. νότια-νοτιοδυτικά της πόλης της Νισύρου.

Προηγήθηκαν ακόμη δύο σεισμικές δονήσεις, μεγέθους 4,7 και 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στις 22:57 του Σαββάτου και στις 02:25 σήμερα Κυριακή, αντίστοιχα 26 και 27 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά του νησιού.

Λέκκας για σεισμούς στη Νίσυρο: «Είναι στον θαλάσσιο χώρο»

Για τους σεισμούς στη Νίσυρο μίλησε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας. Ο κ. Λέκκας εξήγησε ότι πρόκειται για ένα υποθαλάσσιο ρήγμα που εδώ και δύο μήνες δίνει σημαντικούς σεισμούς και πάρα πολλούς μετασεισμούς στην περιοχή μεταξύ Νισύρου και Τήλου. «Ευτυχώς», ανέφερε, «είναι στο θαλάσσιο χώρο και αρκετά μακριά θα έλεγε κανένας, 10 – 15 χλμ από την Τήλο και δεν έχουμε επιπτώσεις στο νησί». Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ διαβεβαίωσε ότι αυτό που προέχει είναι να είναι καλά οργανωμένοι τόσο οι τοπικοί όσο και οι κεντρικοί φορείς, προκειμένου αν συμβεί κάτι σε ακραία περίπτωση να παρέμβουν αποτελεσματικά.