Μενού
  • Α-
  • Α+

Τον βιασμό της από μία παρέα Ελλήνων κατάγγειλε μία νεαρή γυναίκα, που βρίσκεται στη Σκιάθο για διακοπές. Σύμφωνα με την καταγγελία της νεαρής γυναίκας, που κατάγεται από την Αυστρία, το βράδυ της Παρασκευής βρισκόταν σε ένα μπαρ του νησιού και διασκέδαζε με Έλληνες. Ωστόσο σύμφωνα με την τουρίστρια, ηλικίας 20 ετών, η διασκέδαση είχε άσχημη εξέλιξη. Η γυναίκα ισχυρίζεται ότι η ίδια βρέθηκε με τη θέλησή της στο διαμέρισμα του ενός 27χρονου. Όμως ξαφνικά και χωρίς να το περιμένει, εμφανίστηκαν και οι άλλοι τρεις. Έτσι, η ίδια κατάγγειλε ότι η παρέα των 4 Ελλήνων, που επίσης βρίσκονται στο νησί για διακοπές τη βίασαν ομαδικά.

Διαβάστε ακόμη: Πέτρος Φιλιππίδης: «Τον φοβάμαι ακόμη και τώρα» - Συγκλονίζει η γυναίκα που τον κατήγγειλε για απόπειρα βιασμού

Η γυναίκα μετέβη χθες, Σάββατο στο Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου και κατάγγειλε τον ομαδικό βιασμό της από τους 4 άνδρες ηλικίας 30, 28, 26, 27. Και οι 4 συνελήφθησαν και σύμφωνα με πληροφορίες της «Θ» αρνούνται ότι βίασαν τη νεαρή κοπέλα από την Αυστρία και υποστηρίζουν ότι συνευρέθηκαν ερωτικά μαζί της, αλλά με τη δική της θέληση. Για το περιστατικό αναμένεται να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις από την αστυνομία.

Όπως αναφέρει το e-thessalia.gr, οι 4 συλληφθέντες αναμένεται να παραπεμφθούν σήμερα, Κυριακή, 1η Αυγούστου στον εισαγγελέα και στον ανακριτή, αφού το αδίκημα είναι κακουργηματικού χαρακτήρα. Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα (άρθρο 336): Όποιος µε σωματική βία ή µε απειλή σοβαρού και άμεσου κινδύνου ζωής ή σωματικής ακεραιότητας εξαναγκάζει άλλον σε επιχείρηση ή ανοχή γενετήσιας πράξης, τιμωρείται µε κάθειρξη τουλάχιστον δέκα (10) ετών.

Γενετήσια πράξη είναι η συνουσία και η ίσης βαρύτητας µε αυτήν πράξεις. Όποιος, εκτός από την περίπτωση της παρ. 1, επιχειρεί γενετήσια πράξη χωρίς τη συναίνεση του παθόντος, τιμωρείται µε κάθειρξη έως δέκα (10) έτη. Η ποινική δίωξη ασκείται αυτεπαγγέλτως (δεν απαιτείται μήνυση για την έναρξή της), αλλά αν ο παθών δηλώσει ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη, ο εισαγγελέας μπορεί να απόσχει οριστικά από την ποινική δίωξη. Η παραγραφή του ανωτέρω αδικήματος επέρχεται 15 χρόνια μετά την πράξη, αν δεν έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη, διαφορετικά, αν έχει εκκινήσει η ποινική διαδικασία, στα 20 χρόνια.